En Sıcak Konular

Korkunç listenin başında Erdoğan var

9 Nisan 2010 08:33 tsi
Korkunç listenin başında Erdoğan var 
İstihbarat birimleri, terör örgütü DHKP-C'nin Nisan ayı içinde Başbakan başta olmak üzere birçok bakana, ABD büyükelçisi, MİT mensupları ile üst düzey TSK komutanlarına suikast planlarını ortaya çıkardı.

Nisan ayı için eylem kararı alan terör örgütü DHKP-C'nin planladığı kanlı saldırı, Ankara Emniyeti'ni hareketlendirdi. Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, kurmaylarıyla biraraya gelerek üst üste toplantılar yaptı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde süren toplantılarda, yasa dışı örgütün hedefindeki kişilerin ikamet yerleri çıkartılarak haritalar üzerinde incelendi.

LİSTENİN EN TEPESİNDE BAŞBAKAN

2010 yılında en büyük eylemi yapmayı hedefleyen teröristlerin hedefindeki isimler de ele geçirildi. Örgütün ilk hedefinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu belirtildi. Bunun dışında terör örgütünün hedefinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, üst düzey komutanlar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensupları ile ABD Büyükelçisi James F. Jeffrey'nin olduğu öğrenildi.

LAW SİLAHIYLA SALDIRACAKLARDI

Ankara'da kanlı bir saldırı yapmayı hedefleyen örgütün kullanacağı yöntem de polis tarafından deşifre edildi. Örgütün kamplarda bomba eğitimi almış örgüt mensuplarını Türkiye'ye sokmaya hazırladığı ve bu kişilerin belirlenen hedeflere canlı bomba olarak eylemi gerçekleştireceği ortaya çıktı. Örgütün bir diğer eylem metodunun da uzaktan law silahıyla saldırı olduğu tespit edildi. Yine bu tarz bir eylem için örgüt kampında eğitim almış bir eylemcinin kullanılacağı kaydedildi. Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk'e geçen yıl saldırı yapan DHKP-C'li Didem Akman da yurt dışında eğitim alıp Türkiye'ye gelmişti.

EMNİYET VE ASKERİ BİNALAR

Terör örgütünün eylem tarihi olarak 30 Mart ile 17 Nisan arasını belirlediği ortaya çıktı. Örgütün, terör örgütü THKP-C mensubu Mahir Çayan ve arkadaşlarının bu tarihlerde Kızıldere'de öldürülmesi nedeniyle Nisan'ı seçtiği öğrenildi. Teröristlerin ses getirmesi için Türk-Amerikan ortak kuruluşlarına molotof kokteyli saldırı ve kundaklama eylemleri de planladığı, askeri ve emniyet binalarına saldırı amaçladıkları da ifade edildi.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI VE AVM'LER

İstihbarat birimleri, personeli taşıyan araçların her gün farklı güzergahlar kullanması ve hassas bölgede görev yapan polislerin çelik yelek giymeeri konusunda uyarırken, halkın da yoğun bulunduğu toplu taşıma araçları ile Alış Veriş Merkezlerinde (AVM) şüpheli görünen kişilere anında müdahale edilmesi gerektiği konusunda ilgili kişiler uyarıldı.

Bomba düzeneği çalışmamıştı

2009 Nisan ayında Ankara'da Bilkent Üniversite'sinde Adalet esi Bakanı Hikmet Sami Türk'e yönelik canlı bomba son anda etkisiz hale getirilmişti. DHKP-C üyesi olan Didem Akman, üzerindeki bomba düzeneği çalışmadığı için saldırıyı yapamadan korumalar tarafından etkisiz hale getirilmişti.

yenişafak



Bu haber 953 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,250 µs