En Sıcak Konular

Haberal: Bilgi vermem imkansız

6 Nisan 2010 16:41 tsi
Çapraz sorgusu video konferans yöntemiyle yapılan tutuklu sanık Haberal'a, merhum Başbakan Bülent Ecevit'in tedavi süreciyle ilgili sorular yöneltildi.

Üye hakim Hasan Hüseyin Özese, tutuklu sanık Haberal'a 4 Mayıs 2002'de dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevit'in Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne hangi gerekçelerle başvuruda bulunduğunu ve hangi tetkiklerin Ecevit'e uygulandığını sordu. Ecevit'in o dönem Hindistan gezisinden sonra karın ağrısıyla ilgili bir şikâyetle kendilerine geldiğini belirten Haberal, bir gün hastanede kaldıktan sonra da taburcu ettiklerini anlattı. Heyetin hangi tetkiklerin uygulandığı konusunda ısrarlı sorularını cevapsız bırakan Haberal, "Bülent Ecevit'in hangi gerekçelerle hastaneye yatırıldığı ile ilgili şikayetleri hakkında bilgi vermem söz konusu değildir. Dünyanın hangi gücü gelirse gelsin bu konuda bana bilgi verdiremez. Hipokrat yemini yapmış birisiyim. Hasta izin vermeden, bu konuda bilgi vermem imkansız. Bu konudaki belgeleri ben zaten mahkemeye ilettim." diye konuştu.

Hakim Özese'nin "Bülent Ecevit'in tedavisinde bulundunuz mu?" şeklindeki sorusuna Haberal, kendi uzmanlık alanının cerrahi olduğunu belirterek katılmadığını söyledi. Haberal, "Sayın Bülent Ecevit, karın ağrısı şikayeti ile gelmişti. Tedavisinde bulunmadım ama tedavisini yürüten doktor arkadaşlara gereğini yapmalarını söyledim ve onlar da gereğini yerine getirdiklerini söylediler. Uzmanlık alanımla alakalı bir tedavi olmadığı için kendilerine şu şekilde bir tedavi uygulayın diye bir telkinde bulunmam söz konusu değildir. Nasıl bir tedavi yöntemi izlediklerini de hekimlik kuralı gereği sormaya hakkım yoktur." dedi.

Merhum başbakan Bülent Ecevit'in 27 Mayıs 2002 tarihinde hastaneden taburcu edildiğini hatırlatan Özese, "Hastanede gördüğü tedavide kesin bir şifa bulmuş muydu? Tedavisi bitmiş miydi?" diye sordu. Haberal bu soruyu da "Hastane aşaması bitmişti. 15 günde bir kontrole gelmesi şartıyla taburcu edildi ve bir de ilaç tedavisi verildi." şeklinde cevapladı.

Başbakan Ecevit'in, tedavisi için kendi konutuna gelen Başkent Üniversitesi Hastanesi doktorlarını kabul etmediği iddiasının bulunduğunu belirten Hakim Özese, "Bu konuyu açıklayabilir misiniz? Ayrıca tedavisine ortopedi uzmanı doktor Mücahit Pehlivan ile devam etme kararı aldığı söyleniyor." diye sordu. Haberal ise, "Hastanede tedavisini yürüten bazı doktor arkadaşlar bir süre evine giderek tedavisine devam ettiler. Ancak bir süre sonra kendisi tedaviye devam etmek istemediğini söylemiş, arkadaşlarım da tedavisini mecburen sona erdirmişlerdir. Kendisini zorla tedavi edeceğimizi söyleme hakkımız da yok zaten." ifadesini kullandı.

Başkent Üniversitesinde yanlış bir tedavi yöntemi uygulandığı şeklindeki iddiaların yasal bir tanık olmayan Başbakanlık Koruma Müdürü Recai Birgün tarafından söylendiğini belirten Haberal, ortopedist Mücahit Pehlivan'ın Türkiye'de ilk kıkırdak nakli yapan değerli bir uzman olduğunu hatırlattı. Haberal, gizli tanık olduğunu ileri sürdüğü Recai Birgün'ün, Başbakan Bülent Ecevit'in omurga çökmesi rahatsızlığıyla hastanede tedavi altına alındığını söyleyerek hastalığını ifşa etmiş ve bu yolla da suç işlemiştir. Bunun spekülasyona neden olacağını söylemiştik. Hatta o dönemde evine gizlice röntgen cihazı getirilip kontrolü sağlanmış. Tedavisinin sona erdiği söylenmiş. Yine de dikkatli olması ve ince bir korse takması önerilmiştir." dedi.

Hakim Özese'nin, "Tedaviye devam etmeme nedenini araştırdınız mı?" şeklindeki sorusu üzerine sesini yükselten ve sinirlendiğini belli eden Haberal, "Gerçekten enteresan sorular soruyorsunuz. Benim bunu araştırmaya yetkim yok. Gelmiyorum diye bildirmiş ve gelmemiştir." dedi. Özese'nin, "Mücahit Pehlivan tarafından tedavisine devam edildiğini biliyor muydunuz?" sorusu üzerine önceki ifadelerini tekrar etmeye başladı. Özese ise cevabını biliyor ya da bilmiyor şeklinde kısaca cevap vermesi yolunda Haberal'ı uyardı. Haberal da "Bilmiyordum, haberim yoktu." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,328 µs