En Sıcak Konular

MOBESE sistemini hasret gidermek için de kullanıyorlar

6 Nisan 2010 13:42 tsi
Muğla merkeze bağlı Yeşilyurt beldesinde belediye, asayiş olaylarının önüne geçmek için yedi noktaya MOBESE kameraları yerleştirdi.

10 bin liraya mal olan sistemin devreye girmesiyle hırsızlık ve diğer asayiş olaylarında büyük bir düşüş yaşandı. Belediye ayrıca kameraları internete de bağlayarak, başka yerlerde yaşayan Yeşilyurtluların memleketlerini görüp hasret gidermelerini de sağladı. 
 
Uygulamadan, gerek beldede gerek başka yerlerde oturan Yeşilyurtlular çok memnun. Özellikle yurt dışındakiler, özlediği zaman akrabasına telefonla haber veriyor. Onlar da MOBESE kameralarının önüne geçip görünüyorlar. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Güven, sistemi ilk etapta asayiş olayları için kurduklarını belirterek, "Güvenliği sağlamak amacıyla yedi ayrı kamera yerleştirdik. Ayrıca internetten il dışındaki hemşehrilerimizin beldemizi seyredebileceğini de öğrendik ve bu yönde de çalışma yaptık. Bu sayede uzun zamandır birbirini göremeyen tanıdıklar, hasret gidermeye başladı. Bazı vatandaşlarımız, ellerinde telefonla yakınlarıyla konuşurken çocuklarıyla birlikte kameraların karşısına geçiyor, yakınlarına kendilerini göstererek el sallıyor." dedi.

MOBESE sisteminin şu anda merkezi bölgelerde bulunduğunu belirten Başkan Güven, "Kamera sayısını arttırarak, ilk etapta plaka okuyan bir sistemi belde girişine yerleştirmeyi düşünüyoruz. Daha sonra mahalle aralarına da kamera kurmak için çalışmamız olacak." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,882 µs