En Sıcak Konular

Brown, kraliçeden parlamentoyu feshetmesini istedi

6 Nisan 2010 13:11 tsi
İngiltere'de genel seçimlerin 6 Mayısta yapılacağını açıklayarak seçim sürecini resmen başlatan Başbakan Gordon Brown, Kraliçe 2. Elizabeth'ten parlamentoyu 12 Nisanda feshetmesini istedi.

Brown, Buckingham Sarayından Başbakanlık Konutuna dönüşünde, genel seçimin 6 Mayıs Perşembe günü yapılacağını bildirdi.

Ülkenin ekonomik durumuna işaret eden Brown, "İngiltere'yi ekonomik düzlüğe çıkarmak için insanlar öyle büyük mücadeleler verdiler ki, birilerinin bizi yeniden resesyon yoluna sokmasına müsaade edemeyeceğiz" dedi.

İngiltere'de genel seçimde üç büyük siyasi parti parlamentonun alt kanadı olan Avam Kamarasındaki 650 sandalye için yarışacak. Başbakan Brown liderliğindeki İşçi Partisi, David Cameron liderliğindeki Muhafazakar Parti ve Nick Clegg başkanlığındaki Liberal Demokrat Parti, parlamentonun feshedilmesinin ardından seçim kampanyalarına başlayacak.

Ülkede partilerden herhangi birinin çoğunluğu sağlayabilmesi için 326 sandalye kazanması gerekiyor. 13 yıldır iktidarda bulunan İşçi Partisi, genel seçimle ilgili yapılan bazı kamuoyu yoklamalarında yüzde 10 farkla, bazılarında yüzde 3-4 farkla ana muhalefet partisi Muhafazakar Partinin gerisinde gözüküyor. İki parti arasındaki bu küçük fark, Liberal Demokratlarla koalisyon kurmak zorunda kalınacağı yorumlarına yol açıyor.

Geçen şubat ayında 18 aylık resesyondan çıkan İngiltere'de ülkenin ekonomik iyileşmesi, seçimin ana konusunu oluşturuyor. Siyasi partilerin ortaya koyduğu ekonomi politikalarının, seçmenlerin tercihlerine yön vermesi bekleniyor.

Bu arada İngiltere siyasetinde ilk kez, üç büyük siyasi partinin liderleri ABD'dekine benzer şekilde televizyondan naklen yayımlanacak tartışma programlarına katılacak. Parti liderleri üç farklı televizyon kanalına çıkarak, iç siyaset, dış politika ve ekonomi konularında seçmenlerden gelecek soruları yanıtlayacak. Liderlerin bu programlardaki performanslarının da seçmenlerin tercihlerine etkisi olacağına dikkat çekiliyor.
 
aa



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,646 µs