En Sıcak Konular

Erdoğan: Buna fırsat vermeyeceğiz

6 Nisan 2010 12:11 tsi
Erdoğan: Buna fırsat vermeyeceğiz Başbakan Erdoğan: Erken seçimler ülke ekonomisine bir darbedir, buna fırsat vermeyeceğiz...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin erken seçim istediğini fakat seçimlerin normal zamanında yapılacağını söyledi. Saraybosna İş Forumu'nun parlamentodaki açılışında konuşan Erdoğan, muhalefet partilerinin eski alışkanlıkları olarak işlerine geldiği zaman erken seçim talebinde bulunduğunu belirtti.

Erdoğan, şunları söyledi: "Niye erken seçim? Daha iki sene, iki buçuk sene olmuş. Çünkü yedi buçuk sene öncesine kadar, çok partili hayata geçtiğimizden bugüne Türkiye'de ortalama 16 ayda bir hükümet değişmiştir. Şimdi 16 ayda bir hükümetin değiştiği bir ülkede istikrar olur mu? Olmaz. Bu alışkanlıklarını devam ettirmek isteyen bir zihniyet var. Biz bu zihniyeti bozduk. Bundan önce halkımızdan aldığımız yetkiyi zamanında kullandık. Şimdi yine zamanında kullanacağız."

Erdoğan, halkın verdiği 4 yıllık süreyi en güzel şekilde değerlendirdiklerini dile getirdi. Erdoğan, küresel sermayeyi bu şekilde rahatlattıklarını kaydetti.

Sermayedarların kendilerine "Gerçekten bir seçim var mı?" diye sorduğunu aktaran Erdoğan, muhalefet partilerini ihanetle suçladı. Erdoğan, şunları söyledi: "Eğer bir ülkede siyasiler bu tür bir yapılanmanın, anlayışın içine giriyorsa inanın onlar, o ülkeye ihanet ediyorlardır." Erdoğan, kamuoyu yoklamalarına göre yüksek oy oranına sahip olmalarına rağmen erken seçimi düşünmediklerini ve düşünmeyeceklerini vurguladı. Başbakan Erdoğan ayrıca "Gelişmiş ülkelerde nasıl, belirlenen tarih neyse seçimler o zaman yapılıyorsa, aynı şekilde bizler de bunu bu şekilde ilan ediyoruz, bu şekilde de yapacağız. Çünkü bu tür erken seçimlerin bedeli, o ülke ekonomisine bir darbedir ve faturası da çok ağırdır. Yatırımcıyı da çok ciddi oranda ürkütür." dedi.

Güven ve istikrarın Bosna Hersek'e uluslararası yatırımların gelmesi için ne kadar önemli olduğunu anlatan Erdoğan, bu konuda Türkiye'yi örnek gösterdi. Erdoğan, Bosna Hersekli liderlere bürokratik engelleri kaldırmaları gerektiğini hatırlatarak, "Yoksa küresel sermaye buraya girmez. Çünkü kimse parasını batırmak için gelip yatırım yapmaz. Para aynen civa gibidir. Kendisi için uygun yeri nerede bulursa oraya kaçar. Biz Bosna Hersek'i böyle bir uygun yer olarak görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'deki girişimcileri Bosna Hersek'te yatırım yapmaları için sürekli teşvik ettiğini belirterek, "Bürokratik engelleri ortadan kaldırması ya da en azından hafifletilmesi lazım. Çünkü bu ülkenin menfaati o bürokratlardan çok daha öndedir." dedi. Bosna Hersek'teki 'tek gidiş-tek geliş' yolları israf olarak gördüğünü belirten Erdoğan, Bosna Hersek'in geleceği için 'duble' yolların yapılmasını tavsiye etti.

Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Bosna Hersek'in nasıl yandığına ve Saraybosna'nın nasıl yıkıldığına şahit olduklarını belirterek, "Şimdi aradan geçen 15 yılın ardından Bosna Hersek'in küllerinden yeniden doğduğunu görmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi. Konuşmasına "Balkanların güzel ülkesi inanıyorum ki, hiç bitmeyecek bir bahara hazırlanıyor. İnanıyorum ki, Bosna Hersek'te yeşeren umutlar dalga dalga yayılacak ve Balkanları bir huzur ve istikrar coğrafyasına dönüştürecektir." sözleriyle son veren Erdoğan'a şeref madalyası takdim edildi. Madalya takdim edilenler arasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İslam Konferansı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da yer aldı.

CİHAN



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,818 µs