En Sıcak Konular

İlaç devi Sanofi-Aventis, Türkiye'yi yatırım üssü seçti

1 Nisan 2010 20:20 tsi
Avrupa ilaç sektörünün lider firmalarından Sanofi-Aventis, Türkiye'yi grubun üretim üssü olarak seçti. Türkiye'de geçtiğimiz yıl Çek Cumhuriyeti kökenli ilaç kuruluşu Zentiva ile birleşerek 2009 yılını sektörde lider kapatan Sanofi-Aventis Grup, bu yıl

Sanofi-Aventis, geçtiğimiz yıl Doğu Avrupa'nın lider ilaç firması Zentiva'yı bünyesine katarak dünya çapında yenilikçi ilaç portföyü, aşıları ve jenerik ilaçlarıyla her yaştan ve her kesimden insana sağlık hizmeti sunabilir konuma ulaştı. Dünya çapında 100 bine yakın çalışanı ile 5 kıtada, bütüncül tedavi çözümleri sunan Sanofi-Aventis Grup, Türkiye'de Sanofi-Aventis, Zentiva ve Sanofi Pasteur şirketleriyle hizmet veriyor.

Sanofi-Aventis Grubu Ülke Başkanı Olivier Guillaume, Zentiva Genel Müdürü Elif Çelik ve Sanofi-Pasteur Genel Müdürü Philippe Sagot düzenledikleri basın toplantısında grubun Türkiye'deki performansı ve gerçekleştireceği yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Sürdürülebilir büyümeyi sağlamak, know-how'ı geliştirmek için tüm dünyada çeşitli birleşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Guillaume, Zentiva birleşmesi ile de geçen yılı Avrupa'da ve Türkiye'de lider olarak kapattıklarını hatırlattı. Sanofi-Aventis'in, Türkiye sağlık sektörüne sunduğu yenilikçi çözümleri ve geniş ürün yelpazesiyle lokomotif bir rol üstlendiğini ifade eden Guillaume, şunları söyledi: "Yetişmiş insan gücü, tıp uzmanlığı ve bilim adamlarının kalitesiyle Türkiye, Sanofi-Aventis Grubu açısından özel ve öncelikli bir konuma sahip. Türkiye, bir Ar-Ge merkezi olma yolunda ilerliyor. Birleşmenin ardından 2009 yılını Türkiye'de lider olarak kapattık. Bu birleşmeyle beraber grubumuzun Avrupa'daki 4. büyük üretim tesisini de bünyemize katmış olduk. Lüleburgaz'daki tesislerimiz bundan sonra tüm Sanofi-Aventis Grubu için bir üretim üssü olacak."

Yatırımların ilk adımı olarak 450 milyon kutu kapasiteli Lüleburgaz tesislerinde üretimi artırmak olduğunu söyleyen Guillaume, "Bugüne kadar sadece yüzde 30 kapasiteyle çalışan tesis 2010 itibariyle yüzde 50'ye çıkacak. Tesisimizde geçen yıl yaklaşık 160 milyon kutu üretim gerçekleştirdik. Bu yılın sonunda bu rakamı 191 milyon kutuya çıkarmayı hedefliyoruz. Sonraki yıllarda ise 450 milyon kutu ile tam kapasiteye ulaşacağız." dedi.

Birleşmenin ardından Zentiva'nın dünya standartlarındaki üretim operasyonunun Sanofi-Aventis bünyesine geçmesiyle Türkiye'yi bir üretim üssü olarak konumlandırma kararı aldıklarını vurgulayan Olivier Guillaume, önemli yatırımlarını 2010 yılında hayata geçireceklerini dile getirdi. Guillaume, "2010 yılında yaklaşık 20 milyon kutu antibiyotik etken maddesinin üretimini Türkiye'de yaparak İtalya, Portekiz, Belçika, Almanya, Hollanda, İspanya, gibi Avrupa ülkeleri, Asya'dan Hong Kong, Endonezya, Malezya-Singapur, Filipinler, Tayvan, Tayland, Vietnam, Orta Doğu'dan Dubai, İsrail, Ürdün, Lübnan ile Kanada, Japonya, Rusya ve, Azerbaycan başta olmak üzere toplam 29 ülkeye ihraç edeceğiz."

İLAÇ KEŞFİ İÇİN AR-GE'YE 4 MİLYAR 585 MİLYON EURO YATIRIM

Sanofi-Aventis Grup'un dünya genelinde net satışlarının yaklaşık yüzde 16'sını Ar-Ge'ye ayırdığına dikkat çeken Olivier Guillaume, Türkiye'de de Ar-Ge alanında önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,881 µs