En Sıcak Konular

Alternatif koridor diyalogları

1 Nisan 2010 17:25 tsi
Alternatif koridor diyalogları "Acaba Başbakan aynı koridorda Cemil Çiçek, Vecdi Gönül, Kemal Unakıtan, Yusuf Halaçoğlu ve Onur Öymen gibi bir kişiyle karşılaşıp bu lafı etseydi alacağı cevap ne olurdu?"

Dr. Sivilay Genç / Taraf'daki köşesinden ilgili kısım

Soru: Kıymetli Sivilay Ablacım, senin engin varoluşsal psikoterapisel pedagoji bilgilerine güvenerek bir soru soracağım. Bildiğin gibi Başbakan BBC’ye verdiği “100 bin Ermeniyi gönderirim” röportajından sonra, koridorda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu görünce, hatasını fark edip “Ben bir şey yaptım Ahmet” şeklinde pişmanlığını dile getirmiş. Davutoğlu da “Nasıl yaparsınız!” diye tepki göstermiş. Acaba Başbakan aynı koridorda Cemil Çiçek, Vecdi Gönül, Kemal Unakıtan, Yusuf Halaçoğlu ve Onur Öymen gibi bir kişiyle karşılaşıp bu lafı etseydi alacağı cevap ne olurdu? (Rumuz: Mysterious Feyto)

Cevap: Cemil Çiçek: İyi yaptınız, ağzınıza sağlık.

Vecdi Gönül: Ulus-devlet inşası için geç bile kaldık.

Kemal Unakıtan: Gönderirken hepsinden yurtdışı çıkış harcı alalım.

Yusuf Halaçoğlu: 100 bin değil efendim. 89 bin 346 buçuk kişi.

Onur Öymen: Anaları da ağlayacak haliyle. Bak nasıl lafıma geldin.

‘CHP’ye meylim nedendir’

Soru: Sevgili Sivilay Abla, Alevi kökenli ama Sünni özentisi bir gencim. Tayyip Erdoğan’ı çok sevmesem de demokratikleşme adına yaptıklarını takdir ediyor ve destekliyorum. Ama ne yaparsam yapayım, Alevi kökenimden dolayı CHP ile olan organik bağımı kopartamıyorum. Deniz Baykal, son anayasa değişiklikleri için “Emevilerin yaptıklarını yapıyorlar” deyip damarıma bastı ve CHP’ye meyilli Alevi yanımı hortlattı yine. Seçimler de yaklaşıyor. Ne yapabilirim bundan kurtulmak için? (Rumuz: warforsale)

Cevap: Sevgili genç arkadaşım, sana Alevi öğretisinin en temel üç düsturundan birini öneriyorum. Sandık başında eline hâkim ol.


Ertuğrul Özkök ve Semiha Berksoy

Soru: Sevgili Sivilay Abla, genel yayın yönetmenliğinden emekli Ertuğrul Özkök’ün ona buna laf atan, çomak sokan, çimdik atıp kaçan, poşeti şişirip insanların kulağının dibinde patlatan ele avuca sığmaz uçarı halini neye bağlıyorsunuz? (Şermin Danış)

Cevap: Yüz yaşındaki Semiha Berksoy’un 17’lik kızlar gibi kıyafetler giyip makyaj yapması ile benzer bir sendroma bağlıyorum. İyi doktora yapmış bir genç olarak başladığı meslek yaşamında geldiği bu son durumu Benjamin Button’ın tuhaf hikâyesine de benzetiyorum.

...

Naiflik

Soru: Sevgili Sivilay Abla, sorum şu: 28 Şubat döneminin en kudretli generalinin “Gidin o kadına söyleyin, onu kazığa oturturuz” dediği kadın politikacımız geçen gün bir gazeteye “Bugün yaşananları görünce 28 Şubat daha naif kaldı diyebilirim” şeklinde bir açıklama yapmış. Gazete de fırsatı kaçırmadan bu açıklamaları manşetine taşımış. Bu politikacımızın bu tehditleri naif bulmasını neye bağlıyorsunuz? (Rumuz: Şiirbey)

Cevap: Sevgili Şiirbey, bilimin de açıklayamadığı şeyler vardır. Zevkler ve renkler tartışılmaz.



Bu haber 891 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,725 µs