En Sıcak Konular

Kim olursa olsun üzerine gideriz!

1 Nisan 2010 14:58 tsi
Kim olursa olsun üzerine gideriz! Başbakan Erdoğan, bu mesajıyla kimleri hedef aldı?

Başbakan Erdoğan, şüpheliler arasında eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da adının geçtiği Deniz Feneri e.V. soruşturmasının adını hiç kullanmadan davaya gönderme yaptı. Erdoğan, ''Kim olursa olsun, hangi kuruluş olursa olsun yardım paralarını başka amaçlar için kullananlara müsamaha göstermeyeceğiz. Hukukun işletilmesi konusunda en küçük bir tereddüdümüz olamaz'' dedi.

İşte Başbakan'ın Kızılay Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı o açıklama:

"İnsanların adeta yüreklerinden koparıp verdikleri yardımın amacı dışında kullanılması hukuken ahlaken vicdanen kabul edilemez. Gerek kamu kaynaklarının gerek yardım kaynaklarına gitmek yolsuzluğa kapı açmak büyük bir cinayettir. İnsanların güvenini sarsmak iyi niyetlerini suiistimal etmektir.

Şimdi düşünün, İstanbul Fatih’teki Evra adlı kızımız, onun gibi binlercesi milyonlarcası gönlünden ne kopuyorsa onu aracılara veriyor. Kendi bir parça ekmeğini insanlar bir zaman muhtaçlarla paylaşmak için veriyorlar. O bir emanettir, namus kadar şeref kadar kutsal bir emanettir. O emanete el uzatanın, gayesi dışında kullananın, yatacak yeri yoktur.

Bu işi çözmüş değiliz, yılların tahribatı var. Kim olursa olsun, hangi kuruluş, STK olursa olsun, yolsuzluk yapana, hele hele insanların gönlünden kopan yardımlara el uzatanlara asla ve asla müsamaha göstermedik, bundan sonra da göstermeyeceğiz. Hukukun işletilmesi konusunda, bu hususta en küçük bir tereddüdümüz olamaz. En az yolsuzluk kadar, yolsuzluk yapanlar kadar, haksız yere ithamlarda bulunanlar, kişi ve kurumları karalayanlar da büyük bir sorumsuzluk içinde olurlar.

Yolsuzluk noktasındaki iddialar, hukuk çizgisinden çıkarak bir karalama ve töhmet kampanyasına dönüştürülürse, vatandaşımız da yardımlarını keser ve sonuçta mağdur insanların mağduriyeti artarak devam eder.

Kızılay’ın da bu propagandalardan etkilendiğini biliyoruz. Bir çok STK’nın da bundan etkilendiğini biliyoruz. Biliyorum ki Kızılay her zaman bu konularda en yüksek hassasiyeti göstermiştir. Bunu kurumsallaştırarak aynen devam edin. Özellikle yardımların izlenmesi için başlatılan projeyi lütfen bitirin. Yardım yapan kişi bilgisayarı başında verdiği paranın nereye gittiğini, nerelerde kullanıldığını, online olarak görsün."



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,993 µs