En Sıcak Konular

Kedi katliamına hayvanseverlerden tepki

1 Nisan 2010 14:52 tsi
MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, son iki gün içinde dört kedinin zehirlenerek telef edilmesi hayvanseverlerin tepkisine neden oldu.

Hatipirimi Mahallesi'nde oturan hayvansever Sevgi Arseven, dün evinin bulunduğu sokaktaki çöp konteynerinin yanında acı içinde kıvranan bir kedi olduğunu fark etti. Ağzından köpükler gelen kedinin zehirlendiğini anlayan Arseven, yardım çağırmaya gitti. Arseven, yaklaşık 20 dakika kadar sonra İskoçyalı hayvansever Jeannie Thirkill ile olay yerine döndüğünde kediyi evinin önünde ölü buldu. Arseven ve Thirkill, son iki gün içinde dört kedinin benzer bir şekilde telef edilmesine tepki gösterdi. Hayvansever iki kadın, olay yerinin yakınında buldukları bir et parçasını da zehirli olabileceği gerekçesiyle inceleteceklerini belirtti.

Marmaris'te 20 yıldır, 250 kedi, 6 köpek ve 3 kaplumbağa, 10 tavşan ve eşeğe bakan İskoç hayvansever Thirkill, “Yıllardır Marmaris'te sokak kedilerini kısırlaştırıp, aşılarına varana kadar her türlü bakımları da yapıyoruz. Artık, sokak hayvanlarını zehirlemenin bir anlamı yok. Zaten çoğalmalarını büyük ölçüde önlüyoruz. Sokak hayvanlarının sayısı yavaş yavaş düşmeye başladı. En modern ve en insancıl yol da bu. Karanlık ve barbarlık zamanları geride kaldı. Marmaris gibi modern şehirde halen daha bir iki kendini bilmezin sokak hayvanlarını zehirlemesini aklım almıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bu zehirlere çevredeki parklarda oynayan çocukların da dokunabileceğine dikkati çeken Thirkill, “Bu da felaket olur. Artık sokak hayvanlarını zehirlemeyi bırakmalıyız. Hayvansevenler de hayvan sevmeyenler de aynı şeyi istiyor, ‘Daha az sokak hayvanı.’ Bunu da sadece kısırlaştırmayla yapabiliriz” dedi.

Hürriyet



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,368 µs