En Sıcak Konular

Şahin: Yeni suç tipleri çıkıyor

1 Nisan 2010 13:26 tsi
Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, emniyet teşkilatının gittikçe artan eğitim düzeyi, bilim ve teknolojiyi çok iyi kullanmasıyla, suç ve suçlu ile mücadelede büyük başarılar elde ettiğini söyledi.

Şahin, Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 165. yıldönümü dolayısıyla Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Köksal, Türk polis teşkilatının 165. yıldır kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için gayret gösterdiğini ve her geçen gün kendini yenileyerek, halkın takdirine mazhar olmuş önemli bir teşkilat haline gelme yolunda olduğunu ifade etti.

''Bu işi yaparken en önemli prensibimiz, devletimizin emrinde ama milletimizin hizmetinde görev yapabilmektir'' diyen Köksal, görev yaparken, hukukun üstünlüğü ve insan haklarını ön planda tuttuklarını söyledi. Köksal, ''Suçluların korkulu rüyası olurken mazlumların sığınacağı bir liman olma gayreti içerisindeyiz'' diye konuştu.

Kendilerini yenilemek için yeni projeler yaptıklarını anlatan Köksal, toplumun güvenebileceği, her türlü derdini açabileceği bir sistem oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti. Köksal, ''Yani devlet ile millet arasındaki köprüyü daha da sağlamlaştıracak ve üzerinden herkesin gelip geçmesini temin edecek bir gayret içindeyiz. Gece gündüz demeden büyük bir çalışma gayreti içindeyiz. Gelecekte nasıl daha oluruz diye gayret gösteriyoruz'' dedi.

Köksal, TBMM'nin hep desteğini gördüklerini belirterek, TBMM üyelerine teşekkür etti. Köksal, ''Polis teşkilatımız her geçen gün daha iyi olacaktır, vatandaşına en iyi hizmeti vermenin yollarını arayacaktır. Kendisine güvenenleri de utandırmayacaktır'' diye konuştu.

-''YENİ SUÇ TİPLERİ ÇIKIYOR''-

Şahin ise polis teşkilatınınn 165. kuruluş yıldönümünün kutlandığını anımsatarak, ''Bu şu demektir, devletimizin iç güvenlikten sorumlu en köklü kuruluşlarından biri olan Emniyet Teşkilatımız şu anda BM üyesi birçok devleten çok daha fazla bir geçmişe sahiptir'' dedi.

Bilim ve teknolojinin son yıllarda baş döndürücü bir hızla geliştiğini ifade eden Şahin, aslında bilim ve teknoloji alanındaki her yeniliğin hayatı kolaylaştırdığını, ''ancak yeni suç tiplerinin ortaya çıkmasına da yol açtığını'' vurguladı.

Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

''O bakımdan suç ve suçla mücadele açısından güvenlik birimlerimizin, emniyet teşkilatımızın mutlaka kendisini yenilemesi icap ediyor. Altyapısını bu bilim ve teknolojiye uygun olarak yenilemesi gerekiyor. Memnuniyetle ifade edebilirim ki, Emniyet Genel Müdürlüğümüz Türkiye'nin her yerinde örgütlüdür. Gittikçe artan eğitim düzeyiyle, bilim ve teknolojiyi çok iyi kullanmasıyla, suç ve suçlu ile mücadelede büyük başarılar elde etmektedir. Çok kısa sürede suçlular yakalanmakta ve adalete teslim edilmektedir. Bu yönüyle vatandaşımızın devletine ve vatanına olan bağlılığı daha da pekişmektedir. Çünkü, terör suçlarıyla, organize suç örgütleriyle, uyuşturucu kaçakçılarıyla ve çetelerle mücadelede güvenlik güçlerimiz başarılı oldukça halkımızın devlete olan güveni daha artar, pekişir. Sizlerin bu konuda çok başarılı işler yaptığınız görüyorum. TBMM Başkanı olarak bu özverili çalışmalarınızdan dolayı sizleri yürekten tebrik ediyorum.''

Şahin, ''bilim ve teknolojideki gelişmelerin sınır aşan suçlar tipini de ortaya çıkardığına'' işaret ederek, bazı suçlarla bir ülkenin tek başına mücadele etmesinin mümkün olmadığını söyledi. ''Mutlaka diğer ülkelerin emniyet birimleri ile iletişim halinde bulunmak, onlarla birlikte çalışarak sınır aşan suçlarla mücadele etmek gerekmektedir'' diyen Şahin, Emniyet Teşkilatının bu bakımdan da çok başarılı çalışmalar yaptığını ifade etti.

Bir emniyet teşkilatı mensubunun İnterpol yönetimine seçildiğini anımsatan Şahin, ''Bu, sizin uluslararası alanda da suç ve suçlu ile mücadeledeki yerinizi gösteren çok çarpıcı bir görevlendirmedir'' diye konuştu.

TBMM Başkanı Şahin, güvenliği sağlamanın beraberinde riskler de getirdiğini, güvenliği sağlarken hayatını kaybeden emniyet mensuplarının olduğunu belirterek, şehit emniyet mensuplarına Allah'tan rahmet diledi.

Şahin, emniyet teşkilatının görevini daha iyi yapması için yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunda parlamentodaki tüm siyasi partilerin geçmişte güzel tablolar oluşturduğunu belirterek, ''Bundan sonra da bu konuda Meclisimiz üzerine düşen görevi yapacaktır'' diye konuştu. Şahin, polis haftasını kutladı ve ''Allah kolaylık versin, her türlü kazadan beladan kendilerini korusun'' dedi.

Köksal, yıldönümü anısına Şahin'e şükran plaketi, Şahin ise ziyaret anısına Köksal'a bir porselen tabak hediye etti. Kabulde yer alan bir kadın polis de Şahin'e Çiçek sundu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın başkanlık edeceği duyurulan heyete Köksal başkanlık etti.
 
aa




Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,793 µs