En Sıcak Konular

Emeklilere önemli uyarı

1 Nisan 2010 10:37 tsi
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, son dönemde yaşanan gelişmeler ve ortaya atılan iddialar nedeniyle şüpheye kapılan emeklilerin, 'dolandırıcılar' tarafından istismar edildiği uyarısında bulundu.

Dernek Genel Başkanı Kazım Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı fırsatçıların, ''derneğe her ay 18 lira üyelik aidatı kesildiği'' iddiasıyla emeklilere ısrarla istifa dilekçeleri sattığını ve bunun karşılığında 5-10 lira istediklerini söyledi.

Derneğin aidat tutarının aylık 1,5 lira olduğuna ve yılda bir kez toplu kesildiğine işaret eden Ergün, bu tutarın dışında emeklilerden başkaca bir para kesilmesinin söz konusu olmadığını vurguladı. Ergün, emeklilerden kendilerine 5-10 liraya dilekçe satmaya çalışan fırsatçılara itibar etmemelerini istedi.

Kazım Ergün, ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile SGK Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamalarda da derneğe üye olmayanlardan aidat kesilmesinin mümkün olmadığının ifade edildiğini belirtti.

Öte yandan, ''danışmanlık firması'' adı altında faaliyet gösteren bazı büroların, ''fırsatçılıkla köşe dönmeye çalışırken'' birçok emekliye ''intibak hakkınızı alacağız'' diyerek 15-20 lira karşılığında dilekçe sattıklarını dile getiren Ergün, şunları kaydetti:

''Yıllardır emekli aylıklarının intibakının yapılmaması nedeniyle emeklilerimizin ciddi bir mağduriyeti vardır. İntibak hakkımızın alınabilmesi ise ancak ve ancak çıkarılacak bir yasayla mümkün olabilecektir. Dilekçeyle veya dava açarak bu hak alınamamaktadır. Geçmişte Anayasa Mahkemesinin bu konuda verdiği kararlar bulunmaktadır ve her seferinde mahkeme bu talepleri ne yazık ki reddetmiştir.

Diğer taraftan Anayasa Mahkemesi lehte karar verse bile mahkeme kararları geriye dönük işlemeyeceği için geçmiş haklarımızı topluca geri alma imkanı da ne yazık ki bulunmamaktadır.

Emeklilerimiz, adlarına dilekçe verme veya dava açma vaadiyle kendilerine yaklaşan fırsatçılara paralarını kaptırmamalı ve bazıları hakkında emniyet birimlerince soruşturmalar açılmış bu kişi ve firmalara kimlik bilgilerini beyan etmemelidir.''

Emeklilerin her konuda derneğe danışabileceğini, akıllarındaki tüm sorulara yanıt arayabileceğini vurgulayan Ergün, ''Derneğimizin kapıları emeklilerimize açıktır. Derneğimizde, başkalarının yaptığı gibi emeklilerimizden 'danışmanlık hizmeti' adı altında tek bir kuruş bile talep edilmemektedir. Sosyal güvenlik uzmanlarımız ve avukatlarımız emeklilerimize gün boyu danışmanlık hizmetlerini ücretsiz sunmaktadır'' dedi.
 
aa



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,125 µs