En Sıcak Konular

Çubuklu ifade vermeye gitmedi

1 Nisan 2010 08:18 tsi
Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, 'sahte çürük' soruşturması kapsamında 'şüpheli' olarak ifade vermek için çağrıldığı adliyeye gelmedi.

İstanbul Özel Yetkili Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında delilleri karartmakla suçlanan Çubuklu'nun dün Beşiktaş'taki adliyeye gelerek ifade vermesi gerekiyordu. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta'nın Çubuklu'ya 31 Mart 2010 tarihinde CMK 250'nci madde ile görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek ifade vermesi için tebligat gönderdiği öğrenildi. Genelkurmay'ın en üst adli yetkilisi olan ve askerler hakkında süren soruşturmalarda en yetkili isim olan Çubuklu dün bu çağrıya uymadı. Çubuklu'nun herhangi bir mazeret de bildirmediği kaydedildi. Çubuklu'nun özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verme konusu belirsizliğe düştü.

Ergenekon soruşturması kapsamında ortaya çıkarılan ve İşçi Partisi'nin TSK içinde yapılandığı iddia edilen Karargâh Evleri soruşturmasını yürüten Askerî Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu 8 şüphelinin tutuklu bulunduğu soruşturma sürüyor. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın delilleri karartma boyutunu araştırmaya başladı. Aralık 2009'da internete düşen ses kaydı sonrası şüphelilere ait bilgisayarların hard disklerinin silindiği iddiaları üzerine harekete geçen Savcı Hikmet Usta önceki gün Kd. Albay Neşet Uncu, Binbaşı Olcay Yeşilkaya ve Binbaşı Okşan Çidem'in ifadesini aldı. Savcı, üç muvazzaf subayı "delilleri karartmak ve yasa dışı örgüte yardım etmek" suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hâkimi de üç kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Bu gelişmelerin ardından dün de Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun aynı suçlamalarla ilgili adliyeye gelmesi gerekiyordu. Ancak Çubuklu bu çağrıya uymadı. Çubuklu ile ilgili nasıl bir hukuki sürecin işleyeceği önümüzdeki günlerde netleşecek. Aralık 2009'da internete düşen ve Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'ya ait olduğu iddia edilen ses kaydında Albay Üçok'a ait bilgisayarların sivil görevlilere teslim edilmeden önce temizlenmesi isteniyordu. Genelkurmay Adli Müşavirliği'nde Çubuklu ve ekibi arasında geçtiği iddia edilen konuşmalarda Çubuklu olduğu iddia edilen kişi, bilgisayardaki dosyaların tek tek kontrol edilerek, sıkıntı yaratacak belgelerin geri getirilemeyecek şekilde silinmesini istiyordu. Bu arada Hıfzı Çubuklu'nun önceki gün Beşiktaş Adliyesi'nde ifade veren üç muvazzaf subayla birlikte Ankara'dan İstanbul'a geldiği ve merkez komutanlığına gittiği öğrenildi. Ancak Çubuklu ifade vermek için adliyeye gelmedi.

zaman

 



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,726 µs