En Sıcak Konular

Çobanlara da sosyal güvence sağlanmalı

31 Mart 2010 22:49 tsi
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, "Geçimini çobanlıkla sağlayan vatandaşlar da sosyal güvence sağlanmalı" dedi.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, bölgede hayvancılığın sürekli ve verimli hale gelmesi için sürüleri güden çobanların da sosyal güvence altına alınmasının önemli olduğunu söyledi.

Vali Sebahattin Öztürk, İspir ve Pazaryolu ilçelerinde incelemelerde bulundu. Pazaryolu Kaymakamı Mehmet Soğukpınar ve İspir Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahimoğlu'ndan brifing alan Öztürk, bölge tarımı ve arıcılık üzerinde durdu.

Bölgede arıcılık ve fasulyenin üzerine düşülmesini isteyen Öztürk, özellikle karakovanın çok önemli olduğuna vurguladı.

Öztürk, verimin geliştirilmesi konusunda çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizdi.

İspir fasulyesi için patent alınacağını bildiren Sarıibrahimoğlu'nu destekleyen Vali Öztürk, "Mutlaka ispir fasulyesi 'İspir' adıyla markalaştırılmalı. Bölgeye paketleme tesisleri de kurularak bu fasulye piyasaya sürülmeli. Paketleme sistemi kurmak için de teşvikler veriliyor. Bunlar üzerinde düşünülmeli." ifadelerini kullandı.

Tarım alanındaki gelişmelere de dikkat çeken Vali Öztürk, tüm tiplerine makineli ekim ve biçim yapmayı mümkün kılan ekipmanların üretildiğini dile getirdi.

Bölgede büyük sıkıntılardan birinin çoban bulamamanın olduğuna dikkat çeken Vali Öztürk, konuyu esprili bir şekilde şöyle ifade etti: "Ekin ekme ve biçme makineleri üretildi. Bu konularda her hangi bir sıkıntı kalmadı. Bir de çoban makinesi üretsek iyi olacak. Bölgedeki önemli sıkıntılardan biri çoban bulunmaması. İnsanlar çobanlık yapmıyorlar. Belki bu soruna insanların sosyal güvencesi sağlanarak çözüm bulunabilir. Köylüler zaten parasını veriyor. Bir de bunlara SGK primi ödenmesi düşünülse bu sorun giderilebilir. Sosyal güvenceyi sağladıktan sonra ücretini köylü problem etmez."

İspir Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahimoğlu ise bölgenin coğrafi yapısı, akarsuları ve bu sular üzerinde yapılacak barajlara dikkat çekti. Sarıibrahimoğlu, Çoruh üzerine yapılacak barajların su debisini düşüreceğinden dolayı rafting ve kano sporlarının biteceğini ifade etti.

Çoruh üzerine kurulacak barajların GAP'ın 2,5 katı elektrik üreteceğini dile getiren AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu da kano ve raftingin bölge ekonomisine pek bir katkısının olmadığını dile getirdi.

Yapılacak barajların ülkeye katkısının olacağına dikkat çeken Bayramoğlu, üretilen enerjinin önemli olduğuna işaret etti. Bayramoğlu, Artvin'e kadar raftingin yapılamayacağını sözlerine ekledi.

cihan



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,850 µs