En Sıcak Konular

AK Parti'nin adayı belli oldu

31 Mart 2010 17:44 tsi
AK Parti'nin Adana adayı Mahmut Çelikcan oldu.

AK Parti, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Aytaç Durak sonrası belirlenecek yeni başkan vekili için Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı gösterdi. Karayolları Genel Müdür Yardımcısı iken istifa edip AK Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Çelikcan, Yüreğir Belediye'nden aday gösterilmiş ve kazanmıştı. Yarın yapılacak Büyükşehir Belediye Başkan vekilliği seçimlerinde ise tekrar başkan olmak için yarışacak.

AK Parti'den Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, yarın yapılacak seçimler öncesi Adana'ya geldi. Teşkilatla toplantı yapan genel başkan yardımcıları Mahmut Çelikcan ismini aday olarak gösterdi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Belediye başkan vekili seçilecek adayların birinci ve ikinci turda 34 oyun 3'te ikisini alması gerekiyor. Bu da 18 oy yapıyor. Adaylar eğer ilk iki turda 3'te iki çoğunluğun oyunu alamazsa en fazla oyu alan iki aday için 4. tur oylama yapılacak. Burada en fazla oyu alan başkan vekili seçilecek. Eşitlik olursa da adaylar arasında kura çekilecek. Başkan vekili, Aytaç Durak'ın görevine dönmesi halinde makamını devredecek. Aytaç Durak'ın bu süre zarfında Danıştay tarafından belediye başkanlığı düşürülürse ya da seçim dönemini aşacak kamu hizmetinden yasaklama cezası alırsa, meclis üyeleri arasında yeni bir seçim yapılacak. Süreç ise aynı şekilde işleyecek. Belediye başkanı ilk yapılacak yerel seçimlere kadar Adana'da belediyeyi yönetecek.

Yarın yapılacak gizli oylamada yeni başkan vekili belli olacak. Belediye Meclisi, AK Parti 13, CHP 10, MHP 9 ve bağımsız 2 meclis üyesinden oluşuyor.

(CİHAN)



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,658 µs