En Sıcak Konular

DP ile ANAVATAN arasında birleşme sancısı yaşanıyor

31 Mart 2010 16:18 tsi
Demokrat Parti (DP) ile Anavatan Partisi (ANAVATAN) arasındaki birleşmenin ardından iki partinin eski teşkilat mensupları arasında rahatsızlık yaşanıyor.

Daha önce başta İstanbul ve İzmir'de gün yüzüne çıkan 'ayrışma', bu sefer Trabzon'da yaşandı. Of'ta DP ve ANAVATAN ilçe başkanları arasında yumruklaşmanın yankıları sürerken, bugün de DP İl Gençlik Kolları Başkanı Görkem Çolak, ekibiyle görevinden istifa etti.

Çolak, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan sorunlarının sebebinin Mesut Yılmaz olduğunu savundu. 1,5 yıla yakındır DP İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nı yürüttüğüne değinen Çolak, "Birleşmenin ardından yaklaşık 2 ay önce atamayla İl Başkanlığı'na Ömer Yıldız getirildi. Yeni yönetiminin, teşkilatları kucaklayıp tek çatı altında toplamasını bekledik. Ancak bu süre içerisinde il başkanı beni bir kez dahi aramadı. Sayın Yıldız, Anavatan kökenlidir, kucaklaşma ve bir çatı altında toplamaktan çok; önümüzdeki kongrede kendi istekleri doğrultusunda bir ekip oluşturmaya çalışıyorlar. Gelişmeler üzerine yönetimimle görevimizden istifa etme kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Aile boyu DP kökenlik olduklarını anlatan Çolak, partisinden istifa etmediğini, zamanı geldiğinde de demokratik hakkını sandıkta kullanacağını dile getirdi.

"SORUNUN KAYNAĞI MESUT YILMAZ"

Görkem Çolak, Doğu Karadeniz'de parti teşkilatında yaşanan sorunların sebebinin ise Mesut Yılmaz olduğunu iddia etti. Yılmaz'ın bölge illerinde kendi ekibini kurmaya çalıştığını söyleyen Yılmaz, "Her ne kadar Genel Merkez bunu deklere etmese de bölge koordinatörlüğünü Yılmaz'a verdiler sanırım. Eğer bu bir kucaklaşma, bir çatı altında toplama olacaksa iki parti teşkilatı da gözetilmelidir. Trabzon'u tamamen ANAVATAN'a teslim etmek doğru değildir." dedi. Çolak, eski genel başkanları Süleyman Soylu'nun hemşehrisi ve ona yakın olmalarından dolayı, cezalandırıldıklarının da akıllarına geldiğini ifade etti.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde DP Of İlçe Başkanlığı'nda meydana gelen olayda dİlçe Başkanı Talip Çakır ile eski ANAVATAN İlçe Başkanı Habib Çakıroğlu arasında kavga çıkmıştı. İddialara göre eski ANAVATAN İlçe Başkanı Habib Çakıroğlu ve DP İlçe Başkanı Talip Çakır arasında parti üye kayıt defterine yetkisi dışında üye kaydı yapıldığı gerekçesiyle tartışma yaşanmış, yumruklaşmaya varan olayda Çakır, Çakıroğlu tarafından darp edilmiş, olay yargıya intikal etmişti.



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs