En Sıcak Konular

'Türkiye'de iki ayda 46 kadın öldürüldü'

31 Mart 2010 16:02 tsi
Adana'da Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Avukat Sevil Aracı geçtiğimiz iki ayda 46 kadının öldürüldüğünü belirterek, 6 kadının intihar ettiğini, çok sayıda kadının ise şiddete ve tacize maruz kaldığını söyledi.

İnönü Parkı'nda düzenlenen eylemde konuşan Aracı, "Bizler kadına yönelik şiddeti görünür kılmak için şiddetin çetelesini tutmaya, şiddete karşı kadınlarla dayanışma içerisinde olmaya ve mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

Türkiye'de her gün 3 kadının babası, eşi, sevgilisi, kardeşi ya da kendisinde bu hakkı gören bir erkek tarafından öldürüldüğünü açıklayan Aracı, devletin bu cinayetleri önlemek için adım atmadığını ileri sürdü.

Kadına yönelik şiddet olaylarının günden güne arttığını hatırlatan Aracı, "Son raporumuzu yayınladığımız günden bu yana yine onlarca kadın katledildi, işkence gördü ve çeşitli biçimlerde şiddete maruz kaldı. Bizler Adana Kadın Platformu olarak bir yandan kadına yönelik şiddet olaylarının çetelesini tutarken bir yandan da şiddet gören kadınların davalarını takip etmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Adana'da öldürülen Demet Eygi, Tuğçe Anlaş, Derya Boğa davalarını, Mersin'de öldürülen Gülbinşah Yerci'nin dosyalarına baktıklarına işaret eden Sevil Aracı, yine 9 Mart'da Niğde Ulukışla'da cinsel saldırıya uğrayan G.Ö.'nün davasını da platform olarak izlemeye çalışacaklarını aktardı.

Aracı, biz davalara sahip çıkarak hem mağdurlara ve yakınlara destek olmayı hem de suçluların hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

(CİHAN)



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,859 µs