En Sıcak Konular

Yunanistan'da Türkler için vize kolaylığı talep edildi

31 Mart 2010 12:15 tsi
Yunanistan'da 12 adalar, Midilli (Lesbos), Sakız (Hios) ve Sisam (Samos) adaları valilikleri ile belediyeler ve onlarca kurumun hükümetten, Yunanistan'ı ziyaret edecek Türk vatandaşları için vize kolaylığı sağlanmasını talep ettikleri bildirildi.

Sakız Adası'nda yayımlanan Alithia gazetesinin haberine göre, valiliklerin yanı sıra otel işletmecileri dernekleri ile ticaret odaları başkanları, Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'ya gönderdikleri mektupta, uzun yıllardır Türk vatandaşlarının Yunanistan'ı ziyaretleri konusunda yaşanan zorluklara dikkati çekti.

Türklerin adaları ziyaretlerinde yaşanan zorlukların Yunanistan'ın aleyhine olduğu kaydedilen mektupta, zorlukların aşılması yönünde sunulabilecek öneriler; gece kalınmaması koşuluyla ziyaretçilere özel vize sağlanması ve vize gerektirmeyen yeşil pasaportların diğer AB ülkelerinde olduğu üzere tanınması şeklinde dile getirildi.

Ege'nin iki kıyısındaki halkın birbiriyle temas halinde olmasının gerekliliğine dikkat çekilen mektupta, bunun ticaret, turizm ve kültür alanlarında da faydalı olacağının altı çizildi.

Mektupta, Yunanistan'ın konsolosluklarında uygulanan ''sınırsız bürokrasinin'' adaların ziyaret edilmesinde caydırıcı etken olduğu görüşüne yer verildi.

Bu arada, Alithia gazetesinin haberini AA muhabirine değerlendiren Çeşme Turizm İlçe Müdürü Osman Kabasakal, Yunanistan'ın vizeye 48 saate kadar muafiyet getirmesi halinde iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin artarak gelişeceğini söyledi.

Bu durumda Ayvalık-Midilli, Kuşadası-Sisam, Bodrum-Kos ve Çeşme-Sakız hatlarının yoğun bir turist trafiğine sahne olacağını ifade eden Kabasakal, şunları söyledi:

''Adalardaki vizenin kalkması zor durumda bulunan Yunan ekonomisine katkı koyacak. Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle de böyle bir haber yapılmış olabilir. Bizim vatandaşlarımız da adalara gidip ekonomik anlamda iş birliği içinde olabilirler. Şu anda adalara gitmek için 60 avro vize, 20 avro da sigorta parası gerekiyor. Bu da nereden baksanız kişi başı 200 TL'ye geliyor. Rakamlar böyle olunca Türkler, Yunan adalarını fazla tercih etmiyorlardı. Şimdi bu proje gerçekleşirse ikili ilişkiler daha da gelişecek. Türk vatandaşları daha fazla adalara gidecek.

Ege Denizi 'dostluk denizi' olmaya devam edecek. Turizm pastasını müşterek olarak paylaşmaya devam edeceğiz. Artık Türkler ve Yunanlar arasında ekonomik evlilikler başlayacak. Vize kalktığı takdirde ucuzlayan seyahatler her iki ülke lehine olacak.''
 
aa



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,824 µs