En Sıcak Konular

Demirel'in çocuğunun ismi belli oldu

31 Mart 2010 08:55 tsi
Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yarım asrı aşkın zamandır kimseye söylemediği ve "sır" olarak sakladığı çocuğunun ismi ve doğum tarihleri de belli oldu.

Süleyman-Nazmiye Demirel çiftinin bugüne kadar varlığı gizlenen çocuklarının isminin Rengül olduğu öğrenildi. İslamköylü Rengül, 11 Aralık 1953 tarihinde hayata gözlerini açıyor. Sadece iki yıl yaşayan Demirel çiftinin tek çocuğunun ölüm tarihi 22.12.1955 olarak biliniyor. Süleyman Demirel, bir çocuğu olduğu ve iki yaşında öldüğü yönündeki habere ilişkin sözlü veya yazılı açıklama yapmadı. Demirel'in yakın çevresi ise "Beyefendi, bu haberi doğru bulmuyor" demekle yetindi.

Zaman'ın dün kamuoyuna duyurduğu "60 yıllık sır ortaya çıktı; Süleyman Demirel gerçekten Baba'ymış" isimli haber büyük yankı uyandırdı. Demirel, konuya ilişkin sorularımıza cevap vermemeyi tercih ederken, hayata çok erken yaşta veda eden çocukla ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Süleyman Demirel, liseyi bitirdikten sonra uzaktan akrabası olan Nazmiye Şener ile 1948 yılında hayatını birleştirmişti. Üniversite yıllarında nişanlı olduğunu gizleme gereği duyan Demirel'in bugüne kadar çocuk sahibi olmadığı biliniyordu. Demirel'in çocuk sahibi olmaması da Nazmiye Hanım'ın 1951 yılında geçirdiği ateşli bir hastalık sonrası uygulanan yanlış tedaviye bağlanıyordu.

Demirel çiftinin çocuklarının doğum ve ölüm tarihi siyaset öncesi dönemi kapsıyor. 1949 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun olan Süleyman Demirel, Elektrik Etüd İdaresi'nde göreve başladı. Demirel, 1949-1950 ve 1954-1955 yıllarında Amerika'da barajlar, sulama ve elektrifikasyon konularında ihtisas yaptı. Bu kayıtlardan, Demirel'in çocuğunun ABD seyahatinden önce doğduğu görülüyor. Demirel, 1955 yılında DSİ genel müdürü olduktan sonra Adalet Partisi'nin genel başkanlığına seçilmişti. Demirel, o tarihten cumhurbaşkanlığı görevinden ayrıldığı 2000 yılına kadar yasaklı olduğu dönem hariç hep aktif siyasetin içinde oldu. 

zaman

 

 

 



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,524 µs