En Sıcak Konular

Cesedine ulaşıldı tüm ülke yasta

31 Mart 2010 08:32 tsi
Cesedine ulaşıldı tüm ülke yasta 
Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri'nin devlet başkanı ve Abu Dabi emiri Halife bin Zayid El Nahyan'ın Fas'ta planör kazasında kaybolan küçük kardeşi Ahmed bin Zahid El Nahyan'ın cesedine ulaşıldığı öğrenildi.

Prens Ahmed, geçen Cuma günü bindiği planörün düşmesinin ardından kaybolmuş ve olumsuz yeryüzü koşulları dolayısıyla kendisine ulaşılamamıştı. Resmi haber ajansı WAM'a göre başkent Rabat'ın doğusundaki bir göle çakılan küçük uçağın İspanyol pilotu kazadan sağ kurtulmuş ve Rabat hastanesinde tedaviye alınmıştı.

Fas, Fransa, BAE, İspanya ve ABD'den uzman dalgıçların da bulunduğu uluslararası ekiplerin dört gün süren arama kurtarma çalışmaları sonunda prens Ahmed'in cesedine dün öğleden sonra ulaşıldığı bildirildi.

Abu Dabi Yatırım Otoritesi'nin başkanlığını da yürüten prens Ahmed ile ilgili haberin ulaşmasının ardından ülkede üç günlük yas ilan edildi, bayraklar yarıya indirildi ve tüm radyolarda müzik yayını durdurularak Kur'an-ı Kerim okunmaya başladı.

Devlet başkanı El Nahyan'ın 1969 doğumlu küçük kardeşinin ölümü nedeniyle yasta olduğu ve cenaze namazının Abu Dabi'deki Şeyh Zayid Ulu Camii'nde bugün ikindi namazının ardından kılınacağı ifade edildi. Kaynaklara göre de Şeyh Halife, ikindiden itibaren El Müşrif sarayında taziyeleri kabul edecek.

EN ZENGİN SERVET FONUNUN BAŞKANIYDI

Prens Ahmed dünyanın en büyük devlet fonlarından Abu Dabi Yatırım Otoritesi'nin başkanlığını da yürütüyordu. Geçen yıl Forbes dergisi, devlet başkanının kardeşini 27'inci en güçlü şahsiyet seçmişti.

Yatırımları hakkında çok nadir bilgi verilmesi nedeniyle fon hakkında birçok tahminlerde bulunuluyor. Otoritenin yönettiği para miktarının 400 milyar ile 1 trilyon dolar arasında değiştiği ifade ediliyor.

1967'de kurulan servet fonunun dünyanın bir çok yerinde yatırımları olduğu biliniyor. Yakın zamanda Alman Handesblatt adlı dergiyle mülakat yapan prens, fonun malvarlığının yüzde 35 ile 50'sinin ABD'de, yüzde 25 ile 35'inin Avrupa'da, yüzde 10 ile 20'sinin Asya'da ve yüzde 15 ile 25'inin de gelişmekte olan pazarlarda bulunduğunu açıklamıştı.

Otorite kurulduğundan bu yana ilk defa geçen ay yıllık rapor yayınlamıştı.

cihan



Bu haber 834 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,959 µs