En Sıcak Konular

Çubuklu'ya o bilgisayar sorulacak

31 Mart 2010 08:28 tsi
Çubuklu'ya o bilgisayar sorulacak 
Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Albay Üçok'un bilgisayarlarında belge temizliği yaptığı gerekçesiyle ifadeye çağrıldı. Çubuklu'nun bugün ifade vermesi bekleniyor.

Sahte Çürük Raporu" çetesine üye olmaktan tutuklanan Hava Kuvvetleri'nin eski Askeri Savcısı Ahmet Zeki Üçok'un bilgisayarlarında 'belge temizliği' yaptıkları gerekçesiyle Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ile ekibi 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrıldı. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından yürütülen soruşturma üç önemli gelişmenin ardından yeni bir boyut kazandı. Üçok'un bilgisayarını inceleyen bilirkişinin belge temizliği yapıldığına ilişkin rapor hazırlaması, belge temizliğinin yapıldığına ilişkin tanık ifadeleri ve belge temizliğini ortaya çıkaran şok ses kaydının Genelkurmay tarafından doğrulanması Cumhuriyet Savcısı Usta'yı harekete geçirdi.

3 MUVAZZAF SORGULANDI

Belge temizliği toplantısına katılan ekip 'delil karatma' suçundan 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Çubuklu'nun dışında Adli Müşavirlik’te görevli Albay Neşet Uncu, Binbaşı Olcay Yeşilkaya ve Binbaşı Okşan Çiğdem dün Beşiktaş Adliyesi'ne gelerek Usta'ya ifade verdi. Çubuklu'nun ise Perşembe günü ifadeye gelmesi bekleniyor. Skandalı ortaya çıkaran süreç Savcı Usta'nın, Üçok'un bilgisayarlarını istemesiyle başladı. Bu sırada Tuğgeneral Çubuklu ve Adli Müşavirlik ekibinin Üçok'un bilgisayarlarında temizlik yaptığı toplantının ses kaydı internete düştü. Bunun üzerine Usta, kurye polis göndererek Üçok'un bilgisayarlarını elden aldırdı.

10 KİŞİLİK BİLİRKİŞİ İNCELEDİ

Usta'nın talimatı üzerine bilgisayarlarda oynama yapılıp yapılmadığının tespiti için 10 kişilik bilirkişi oluşturuldu. Yapılan incelemede bilgisayarlarda 'silinme' izlerine rastlandı. Soruşturmayı 'delil karartma' suçlamasıyla genişleten Cumhuriyet Savcısı Usta, belge temizliğini tanıklara da doğrulattı. Bu arada Karargah Evleri soruşturmasını karartmakla suçlanan Üçok'un bilgisayarları Ergenekon savcıları tarafından da incelemeye alındı. Üçok'un hesapları için BDDK da inceleme başlattı.

"Bir şey kaçırırsak sıkıntı olur”

Ses kaydında ise Çubuklu, toplantı yaptığı adli müşavirlik çalışanlarından gönderilecek bilgisayarların, kendilerini zor durumda bırakacak bir takım bilgilerden arındırıldıktan sonra gönderilmesini istediği yer almıştı. Çubuklu'nun, ekibini "Önemli olan sizden kıl kopartma meselesi" diyerek uyarısının yer aldığı ses kaydında adının Olcay olduğu anlaşılan adli müşavirlik çalışanı derine çok girmek istemediğini ancak önemli değil diye geçilen belgelere işaret ederek şu ifadeleri kullanmıştı:"Bu belgeler arasında soruşturma belgelerinden kritik bir şey kaçarsa eğer yapılan soruşturmalarla ilgili ve onlar bunu satır satır okuyacak o polisler bunları. Terörle mücadele şubeye gidecek bu belgelerin hepsi. Aradan bir şey kaçırırsak ciddi sıkıntı olur."

'BAMYA' TUTUKLU

Şok ses kaydında bilgisayarlarında belgeleri temizlenen Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok ise "yağmaya azmettirme" ve "örgüt üyeliği" suçundan 25 Eylül 2009'da tutuklandı. Çete üyeleri arasında kod adı 'Bamya' olarak geçen Üçok'un görevi gereği bilgi sahibi olduğu çürük raporunda sorunu olan ve özellikle zengin kişilerin isimlerini çeteye verdiği iddia edildi. Tutuklanan Üçok, Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı görevinden alınarak Etimesgut'taki askeri birliğe Hava Lojistik Komutanlığı Disiplin Mahkemesi Disiplin Subaylığı'na atandı.

Skandal kayda doğrulama

Çubuklu'nun belge temizliği yapıldığına ilişkin ses kaydını yalanlanması beklenirken ilginç bir gelişme yaşandı. Şok ses kaydını kaydedenin tespit edildiği açıklanarak hakkında soruşturma açıldığı belirtildi. Doğrulanan skandal temizlik toplantısının Adli Müşavirlik’te görevli sivil bir memurun sunum yaptığı laptopa kaydedip sızdırdığı ifade edildi.

bugün



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,353 µs