En Sıcak Konular

Kadir Özbek'ten ilginç cevap

30 Mart 2010 16:52 tsi
Kadir Özbek'ten ilginç cevap HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, toplantıya Adalet Bakanı ve Müsteşarı'nın katılmasının hatırlatılıp buzların eriyip erimediğinin sorulması üzerine "Havaya bakın görürsünüz" cevabını verdi.

Kurulun olağan gündemiyle toplandığını dile getiren Özbek, ertelenen gündemden kalan konuların görüşüldüğünü söyledi. Terfilerle ilgili işlemlerin bir kısmının yetiştirilemediğini, gelecek toplantıya kaldığını anlatan Özbek, kurul üyeleriyle HSYK yedek üyesi Ceyda Kerman'ın vefat eden kardeşi Sevda Kerman'ın cenazesine katılacaklarını belirtti.

Kararnameyle ilgili son durumun sorulması üzerine Özbek, daha önce söylediklerinin halen geçerli olduğunun altını çizdi. "Yapamadığımız, tamamlayamadığımız, bize henüz ulaştırılmamış kararnamenin bölümünü bekliyoruz." diyen Özbek, bunu bakanlığa ilettiklerini ve geldiği zaman çalışma yapacaklarını ifade etti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Müsteşar Ahmet Kahraman'ın toplantıdaki tutumuyla ilgili bir şey söylemeyeceğini dile getiren Özbek, kurul binasına bavullarla dosyaların taşındığını hatırlatması üzerine ise binaya bavulla gelen evrakların açık ve gizli sicil dosyaları olduğunu söyledi.

HSYK'da buzların eriyip erimediğinin sorulması üzerine de Özbek, "Havaya bakın görürsünüz." karşılığını verdi. HSYK toplantısının perşembe günü devam edeceğini anlatan Özbek, yüzlerce kişiye ilişkin terfi çalışmalarının da perşembe günkü toplantıda ele alınacağını açıkladı.

Adalet Bakanı Müsteşarı Ahmet Kahraman ise bugün sadece normal gündemdeki konuları görüşmek üzere kurulun toplantı yapıp tamamladığını belirtti. Gerekli açıklamaların sabah saatlerinde Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve HSYK Başkanvekili Kadir Özbek tarafından yapıldığını dile getiren Kahraman, gazetecilerin toplantının gündemine ilişkin sorularına "Kurul toplantıları gizlidir, bilgi veremeyiz." cevabını verdi. (CİHAN)
 



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,358 µs