En Sıcak Konular

Hasta PKK'lıların korkunç sonu...

30 Mart 2010 10:49 tsi
Hasta PKK'lıların korkunç sonu...

Hasta örgüt yöneticileri için tüm imkanlar zorlanırken diğer hasta örgüt mensupları için bakın 'çözüm' nasıl üretiliyor!

Terör örgütü PKK'da örgüt üst düzey sorumlularının tedavileri için Avrupa alanı başta olmak üzere, her türlü imkan denenirken, hastalanan ve iyileşmesi zaman alacak olan örgüt mensuplarının ise gözden çıkarıldığı ve ''ajan-işbirlikçi'' denilerek ölüme terk edildiği bildirildi.

Terör örgütü adına dağlarda uzun yıllar faaliyet gösterirken böbrekleri ve sindirim sistemi iflas eden ''Nevruz Digor'' kod adlı kadın teröristin, Türkiye veya Avrupa'ya giderek tedavi olma talebinin kabul edilmediği belirlendi.

''Pişmanlıkla'' ilgili yasal düzenlemeden yararlanmak amacıyla teslim olan örgüt mensuplarının ifadelerine göre, dağlardaki elverişsiz koşullar nedeniyle mutlaka tam teşekküllü bir hastanede böbrek ameliyatı olması gereken kadın teröristin, tam teşekküllü bir hastane yerine Rusya'daki imkanları son derece kısıtlı olan örgüt kampına gönderildiği kaydedildi.

Kampa gelen doktorun, ''Nevruz Digor''un mutlaka hastanede tedavi olması yönündeki raporunun Kandil'e iletildiği, ancak bu talebin kabul görmediği ve kamp içinde tedavi edilmesinin istenildiği kaydedildi.

Bunun üzerine kadın teröristin, ailesine mektup yazarak yardım istediği, ailesinin Kandil'deki örgüt yöneticileriyle görüşerek kızlarının tedavisi için kendilerine verilmesini talep ettikleri, ancak bu talebin kabul edilmediği belirlendi.

Teröristin tedavisi için örgüt yönetiminin gerekli girişimlerde bulunmamasının örgüt içerisinde rahatsızlığa neden olduğu bildirildi.

Kandil tarafından kadrolara yönelik yayınlanan bir talimatta, Nevruz Digor'un ''ajan-işbirlikçi'' olduğu, sorgulamasının devam ettiği ve bu nedenle Avrupa veya Türkiye'ye gönderilmediğinin belirtildiği kaydedildi.

Bu arada, ''Nevruz Digor''un ailesinin kızlarının bir an önce tedavi ettirilmesi için bazı uluslararası kuruluşlar aracılığıyla girişimlerde bulunduğu belirtildi.

Geçen yıl gırtlak kanseri olan ve tedavisi için Türkiye'ye gelmesine izin verilmeyen ve ölüme terk edilen M.A. (40) isimli kadın terörist, Irak'taki örgüt kampından kaçmayı başararak İzmir'de bir hastaneye sığınmıştı. Güvenlik güçlerine teslim olan M.A.'nın tedavisinin halen sürdüğü kaydedildi.

Yine, geçen yıl ''kanser'' hastası olduğu için terör örgütü tarafından ''canlı bomba'' olarak İstanbul'a gönderilen G.K, güvenlik güçleri tarafından düzenlenen başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirilmişti.

bugün



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,892 µs