En Sıcak Konular

Okul koridorunu bowling salonu yaptılar

29 Mart 2010 18:24 tsi
Edirne'de engelli sporcular, bowling salonu olmadığı için il şampiyonasını bir okulun koridorunda gerçekleştirdiler. Yarışan sporcular arasında 2007 yılında bowling dünya şampiyonu bir sporcuda vardı.

Edirne Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi'nin koridoru, önce sabunlu sularla silinerek bowling atış alanı haline getirildi. Oyuncuk labutlar bulunmuştu ancak labutları devirecek top eksikti. Onu'da 2007 yılında Çin'de yapılan olimpiyatlarda bovlingde dünya şampiyonu olan Gizem Palabıyık kendisine Çin'de hediye edilen topu evden getirdi. Böylece yarışmak için gerekli şartlar yerine getirilmiş oldu.

İl şampiyonasına Özel Arda Özilke Özel Eğitim Okulu Spor Kulübü, Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi Spor Kulübü, Yağmur Çocuklar Gençlik ve Spor Kulübü ve Uzunköprü Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi Spor Kulübü katıldı.

SEYİRCİLERDEN MESAJLI DÖVİZLER

Okulda yapılan bowling şampiyonasına teneffüslerde ara verilmek zorunda kaldı. Diğer öğrencilerin ders zillerinin çalmasıyla yeniden yarışmalara devam edildi. Dar koridorlarda sporcu yakınları doldurarak, tezahüratlarda bulundu. Kimileri de “devirmek hiç bu kadar heyecanlı olmamıştı”, “Labutları yıkarız, biz yıkılmaz hayata tutunuruz” şeklinde dövizler açtılar.

Kıyasıya geçen yarışmalar sonunda, Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi Spor Kulübü birinci, Yağmur Çocuklar Gençlik ve Spor Kulübü ikinci, Özel Arda Özilke Özel Eğitim Okulu Spor Kulübü üçüncü ve Uzunköprü Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi Spor Kulübü de dördüncü oldu. Birinci olan takım Edirne'yi bölge finallerinde temsil hakkını elde etti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Sedef Durna, yaptığı açıklamada, bowling salonunun olmaması nedeniyle okul koridorunda il şampiyonasını yaptıklarını ifade ederek, “Maalesef Edirne'de bowling salonu yok. Bu büyük bir eksiklik. Antrenmansız şampiyonalara katılıyoruz. Biz dünya şampiyonu çıkaran bir kentiz. Salon olmayınca “çakma” salonlarda il şampiyonaları yapıyoruz” dedi.



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,765 µs