En Sıcak Konular

'Türkiye ve Rusya içişleri bakanlıkları, ikili anlaşma imzalayacak'

29 Mart 2010 15:41 tsi
Rusya İçişleri Bakanı Raşid Nurgaliyev, Türkiye'ye geçen hafta gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili Rossiskaya Gazeta'ya açıklamada bulundu.

Kasım ayında Moskova'da düzenlenen yol güvenliği konferansına katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın daveti üzerine Türkiye'ye kısa, ancak verimli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydeden Nurgaliyev, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in Türkiye ziyaretinde iki ülke içişleri bakanlıkları arasında işbirliği anlaşması imzalanacağını söyledi.

Türkiye'ye ilk kez bir ziyaret gerçekleştirdiğini ifade eden Nurgaliyev, "İki ülke arasındaki ticaret hızla gelişiyor. Nükleer santral, Mavi Akım-2 ve Samsun-Ceyhan petrol boru hattı gibi dev projeler iki ülke arasında gerçekleşiyor. Rusya'da onlarca Türk inşaat firması çalışıyor. Biz Türk ortaklarımızla güvenlik ve diğer alanlarda da ilişkilerimizin gelişmesini istiyoruz." dedi.

Türkiye ziyaretinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la yapıcı görüşmeler yaptıklarını ifade eden Nurgaliyev, "İki ülke bakanlıkları arasındaki işbirliği anlaşması 1992 yılında imzalandı. Yeni şartlara göre anlaşmanın yenilenmesi gerekiyor. Aşırıcılık, uyuşturucu trafiği ve insan kaçakçılığı gibi konuların ele alınması gerekiyor. Biz taslak bir anlaşma sunduk, Türk tarafı da önerilerini ortaya koydu. Mayıs ayında Medvedev'in Türkiye ziyaretinde bakanlıklarımız arasında yeni bir anlaşma parafe edilecek." bilgisini verdi.

2009'DA 410 POLİS ÖLDÜ

Rusya Devlet Başkanı Medvedev'in Rusya polis sayısının yüzde 20 indirilmesi ve poliste reform yapılması ile ilgili tartışmalar konusunda bilgi veren Nurgaliyev, "Rusya polisinin görev ve sorumlulukları ile ilgili 200'den fazla yasa var. Birçok konu var hazırlamamız gereken. Nisan ayı içinde yeni yasa ile ilgili çalışmalarımızı tamamlayacağımızı düşünüyorum. Yeni yasa tüm hak ve sorumlulukları da içerecek." şeklinde konuştu.

Polise yöneltilen eleştirilerin büyük çoğunluğunun haksız olduğunu savunan Nurgaliyev önemli tespitlerde bulundu: "2009'da 410 polis görevlisi hayatını kaybetti. Her zaman ön cephede olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Polisin bir insan olduğunu ve ailevi problemlerinin de olabileceğini unutmamız gerekiyor. Rüşvetle mücadele çalışmalarımız sürüyor. Elbette sorunlarımız var. Ancak bunlar Sovyet döneminde de vardı. Tüm bu suçların detaylı bir şekilde incelemeye alındığından emin olabilirsiniz. Şundan eminiz ki polis insanlar içindir, insanlar polis için değil."

(CİHAN)



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,642 µs