En Sıcak Konular

Taraf'ın haberi Ankara'yı karıştırdı

29 Mart 2010 14:17 tsi
TARAF’ın AK Parti’de demokratik açılıma ve Anayasa paketine karşı çıkan yirmi vekilin bildiri hazırlığına ilişkin haberi Ankara’yı karıştırdı.

Taraf'ın AKP'de demokratik açılıma ve anayasa paketine karşı çıkan 20 vekilin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere bildiri hazırladığı şeklindeki haberi Ankara'da tartışma yarattı. Taraf'a önceki gün verdiği demeçte "Alevi açılımı nedeniyle kırgınım, kızgınım" diyen AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Kanal 7'de yayınlanan "Başkent Kulisi" programına katılarak sözlerin kendisine ait olmadığını iddia etti.

Bunun üzerine dün kendisine ulaştığımız Çamuroğlu, bu kez çark etti. Taraf 'taki demecin kendisine ait olduğunu belirten Çamuroğlu, aynen şöyle dedi: "Bugün (Pazar) gazetenizde yer alan haberle ilgili muhabirinizle konuştum. Beyanatlar birebir bana aittir. Eksiği var, fazlası yok. Daha geniş açıklamalarda bulunmuştum ancak bir kısmı yer almış. Alevi açılımıyla ilgili sıkıntılarımı da dile getirmiştim.”

Bu sözleri sarf eden Çamuroğlu'nun televizyonda bunun neden tam aksini söylediğiyse anlaşılamadı.


‘Rahatsızlığımız biliniyor’

AKP Ankara Milletvekili Zekai Özcan da Taraf'ın haberine konu olan AKP içindeki rahatsızlığın herkesçe bilindiğini belirterek, "Söz konusu pakete dair eleştirilerimi Sayın Başbakana da daha önce iletmiştim. Ancak yirmi kişinin imzaladığı bir bildirinin varlığından haberdar değilim" dedi. Özcan Anayasa değişikliği paketi üzerinde bir uzlaşmadan yana olduğuna dair görüşlerini daha önce de defalarca dile getirdiğini belirterek, "Pakete 'evet' ya da 'hayır' diyeceğim hafta içinde netleşecek" diye konuştu.

İyimaya: 'Hayır' oyu çıkmaz

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ise AKP'de pakete 'hayır' oyu verecek milletvekili olmadığını savundu. İyimaya, şöyle konuştu: "Ben AKP içerisinde hiçbir milletvekilinin 'hayır' oyu vermeyeceğinden eminim. Bu konuda partimizin en ufak tereddüdü yok."

FİKRET KARAGÖZ-TARAF 

 



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,982 µs