Yarın Meclis'e sunacağız | " /> Yarın Meclis'e sunacağız | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan: Yarın Meclis'e sunacağız

29 Mart 2010 12:08 tsi
Erdoğan: Yarın Meclis'e sunacağız Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Yerel Yönetimler Sempozyumunda Anayasa değişikliği paketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan anaysa değişikliği taslağı ile ilgili olarak "Milletvekilleri milletin huzuruna bunu hazır olarak getiriyor, ön çalışma bu Parlamento'da bitiyor, bittikten sonra da bunu adeta bir hap gibi, tablet gibi sunuyor" dedi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili muhalefetin “ipe un serdiğini” belirterek, “Birisi diyor ki, 'Getirin görelim, seçimden sonra yapalım', bir diğeri, 'Hayır bunları tek tek oylayalım' diyor. Bir defa referandum mantığına ters, böyle bir şey olmaz” dedi.

Ak Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Yerel Yönetim Sempozyumu'nda konuşan Erdoğan, Türkiye gibi büyük düşünmek ve sorumluluk duygusuyla hareket etmek zorunda olduklarını belirtti.

RİSK ALIYORUZ

Erdoğan, Anayasa değişikliği çalışmalarına değinerek, “Bizden öncekiler nasıl işi idare ettilerse, onlar nasıl risk almadan günlerini gün ettilerse, onlar nasıl değiştiriyor gibi yapıp değiştirmeden iktidarı devrettilerse biz de aynısını yapabilirdik. İdarei maslahatla ihtiyaçları, talepleri geçiştirebilirdik. Statükoya boyun eğer, ağır sorumlulukların, ağır yüklerin altına girmeyebilirdik. 'Böyle gelmiş, böyle gitsin' anlayışıyla yolumuza devam edebilirdik” diye konuştu.
Ama o zaman vicdanlarına hesap veremeyeceklerini, milletin huzuruna çıkamayacaklarını ifade eden Erdoğan, “Milletimizin huzurunda, başımız dik duramazdık. Biz bugün bu yükün altına giriyorsak, elimizi taşın altına koyuyorsak, risk alıyorsak, bunu ülkemiz için, milletimiz için, ülkemizin aydınlık geleceği için yapıyoruz” dedi.

Değişiklikle ilgili çalışmaları bugün başlatmadıklarını belirten Erdoğan, “22 Temmuz seçimleri öncesinde meydanlarda bas bas bağırdıklarını, hazırlıklarını yaptıklarını” belirterek, şöyle devam etti:
“Biliyorsunuz, 14 Mart 2008, kesinti oldu maalesef. Yoksa biz o zaman daha geniş çaplı bir çalışmayı yapmış, bitirmiş ve bütün siyasi partilerle, STK'larla medya, akademisyenler, aynen bugün olduğu gibi, bütün en geniş bazda bunu geniş tabana yaymak suretiyle halkımıza taşımanın gayreti içindeyken malum bir süreç yaşadık. Orada bir kesinti oldu, ama ön hazırlıklarımızı bitirmiştik ve o zaman da bütün muhalefete seslendik, 'Gelin bunu beraber yapalım, beraber bir komisyon oluşturalım, birlikte çalışalım, birlikte hazırlayalım.' Ne dediler, 'Sizinle beraber olmayız'.

DEĞİŞİKLİK ÖN GÖRÜŞME SONRASI HAP GİBİ SUNULUYOR

Değişen bir şey var mı o günden bugüne, yok. Bugün ne diyorlar, 'sizinle beraber olmayız' diyorlar, ipe un seriyorlar. Birisi diyor ki, 'Getirin görelim, ama bugün yapmayalım, seçimden sonra yapalım' veya 'Meclise seçimden sonra getirelim' diyor, bir diğeri, 'Hayır bunları tek tek oylayalım' diyor. Bir defa referandum mantığına ters, böyle bir şey olmaz. Milletin vekilleri zaten bunu tek tek oyluyor, Parlamento'da bütün değerlendirmesini yapıyor, milletin huzuruna bunu hazır olarak getiriyor, ön çalışma bu Parlamento'da bitiyor, bittikten sonra da bunu adeta bir hap gibi, tablet gibi sunuyor. Yani, 'Biz bunu görüştük, bitirdik, size sunuyoruz ey milletim' diyor. Ama ne diyorlar, 'Hayır olmaz, bu AK Partinin kendi kendine hazırladığı...' Kardeşim sen benimle beraber çalışmazsan ne yapacağım, senin keyfini mi bekleyeceğiz.”



Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,154 µs