En Sıcak Konular

500 Kalaşnikof'un sırrı çözülemedi

29 Mart 2010 08:16 tsi
500 Kalaşnikof'un sırrı çözülemedi 
İstanbul Ambarlı gümrük sahasında altı yıl önce ele geçirilen 500 adet Kalaşnikof silahla ilgili sır perdesi henüz aralanabilmiş değil.

Bulgaristan'dan Türkiye ve Almanya üzerinden Paraguay'a gönderileceği iddia edilen kaçak silahlarla ilgili 2004 yılında açılan dava henüz sonuçlanamadı.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından 'terör örgütlerine intikal ettirilmek üzere harp silahı kaçakçılığı yapmak için teşekkül oluşturmak ve ülkeye sokulması yasak olan silah ve mühimmatı sahte fatura ve beyanlarla gizlice ve izinsiz bir şekilde spor amaçlı av tüfeği adı altında kaçak olarak getirmek' suçlamasıyla 2004 yılında iddianame hazırlanmıştı. Arif Kenan Türkantos ve şirketin gümrük müşavirleri Serdar Tütek ve Tayfun Alp hakkında kamu davası açılmıştı. 'Spor amaçlı av tüfeği' adı altında yurda kaçak olarak sokulmak istenen söz konusu silahları taşıyan Malta bayraklı geminin İstanbul acentesi 'Balkan and Black Sea Limited Şirketi'nin ortağı Arif Kenan Türkantos ile Paraguaylı silah ithalatçısı Axel Hans Ingo Bendlin Beyerdorff aynı davada sanık olarak yargılanıyor. Ancak davada şu ana kadar kayda değer bir gelişme yaşanmadı.

Paraguay hükümeti de Bakırköy Adliyesi'nde devam eden kaçak Kalaşnikof davası dosyasının kendilerine gönderilmesini istemişti. Paraguay Cumhuriyeti Ulusal Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Askerî Yüksek Mahkemesi'nin Türkiye'ye gönderdiği yazıda şu ifadeler kullanılıyordu: "Paraguay Anayasası'nın 174'üncü maddesi gereği askeri ceza mevzuatı uyarınca davada usulsüz olarak değerlendirilebilecek ve aktif görevde bulunan herhangi bir askerî personelin bulunmaması nedeni ile görevsizlik kararı vererek, bu dava dosyasının Paraguay 1. Ceza Tazminat Hakimliği'ne gönderilmesine karar verilmiştir."

Sanıklardan Kenan Türkantos, kamuoyunda rotaryen kimliği ile tanınıyor. Silahların yakalandığı dönemin Türkiye'de darbe planlarının yapıldığı bir döneme denk gelmesi ise dikkat çekiciydi.

zaman



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,701 µs