En Sıcak Konular

Moskova patlamalarla sarsıldı!

29 Mart 2010 08:08 tsi
Moskova patlamalarla sarsıldı!
 

Bir metro istasyonunda meydana gelen patlamanın şoku ile sarsılan Rusya ikinci patlamanın şoku ile sarsıldı. Rusya'nın başkenti Moskova'da bir metro istasyonunda daha patlama meydana geldi.

Patlamadan sonraki ilk görüntüler için lütfen buraya tıklayınız

Rusya'nın başkenti Moskova'nın merkezindeki iki ayrı metro istasyonunda 40 dakika arayla iki patlama meydana geldi. Patlamalarda ilk belirlemelere göre en az 34 kişi öldü, 18 kişi de yaralandı. Moskova savcısı, patlamalardan biri intihar saldırısı açıklamasında bulundu.Rus savcılar, bu sabah önce Rus iç istihbarat servisi FSB'nin merkezinin yakınındaki Lubyanka metrosunda yerel saatler 07.56'da (TSİ 06.56) meydana gelen patlamada 22 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.Rus güvenlik yetkilileri, daha önce ölü sayısının 26 olduğunu kaydetmişti.İlk patlamadan 40 dakika sonra ikinci patlama kent merkezindeki Park Kulturiy metrosunda meydana gelirken, savcılar, burada da ilk belirlemelere göre en az 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin de yaralandığını ifade etti.Savcılar, Lubyanka metrosundaki patlamanın trenin ikinci vagonunda meydana geldiğini belirtirken, güvenlik yetkilileri hayatını kaybedenlerin bir kısmını trenin içinde bulunanların, bir kısmını da metro platformunda tren bekleyenlerin oluşturduğunu kaydetti.Patlamaya neyin yol açtığı konusunda şu ana kadar resmi açıklama yapılmazken, Rusya Genel Savcılığının olayla ilgili terörist saldırı soruşturması açtığı bildirildi.

Moskova, İstanbul'dan bir saat ilerde. Yani patlamalar, tam da Moskovalıların işe gitmek için metroyu yoğun olarak kullandığı saat 08.00 sularında meydana geldi.Moskova'daki metro, dünyanın en gelişmiş ve en kalabalık metro ağlarından biri.2009 yılında, metroyu günde ortalama 2 milyon 400 bin kişi kullandı.

MOSKOVA BAŞSAVCISI: 'İNTİHAR EYLEMİ'

Rusya’nın başkenti Moskova’da bu sabah metrolarda meydana gelen patlamaların intihar eylemi sonucu olduğu bildirildi.Moskova Başsavcısı Yuriy Syomin, gazetecilere açıklamasında, patlamaların, intihar eylemcisi saldırısı sonucu olduğunu belirtti.Syomin, daha önce ölü sayısının 26 olduğu açıklanan Lubyanka metrosundaki patlamada 20 kişinin hayatını kaybettiğini ve 17 kişinin yaralandığını bildirerek, Park Kulturiy metrosunda meydana gelen ikinci patlamada da 12 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını kaydetti.Başsavcı, intihar eylemcilerinden birinin kadın olduğu olasılığı üzerinde durduklarını belirtti.

MOSKOVA BELEDİYE BAŞKANI: "İNTİHAR EYLEMCİSİ İKİ KADIN"

Bu arada Moskova Belediye Başkanı Yuriy Lujkov, olay yerine gelerek incelemede bulundu.Lujkov, gazetecilere açıklamasında, metrodaki saldırıların intihar eylemcisi iki kadın tarafından yapıldığını söyledi.Rus güvenlik yetkilileri, Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev’i son gelişmeler konusunda sürekli bilgilendiriyor.Kent merkezinde trafik kilitlenirken, polis kent merkezine araçla gidilmemesini istedi.Bu arada metroları boşaltan halk, işyerine taksiyle ulaşmaya çalışırken, taksi fiyatlarının da 15 liradan 150 liraya yükseldiği bildirildi. Rus radyo ve televizyonları, taksicilere çağrıda bulunarak, insanların işyerlerine ulaşmasına yardımcı olmalarını ve durumdan fayda sağlamamalarını istedi.



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,141 µs