En Sıcak Konular

Tüzmen: Kendinizi kullandırtmamak için çok çalışın

28 Mart 2010 18:34 tsi
Eski Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, öğrencilere kendilerini kullandırmamaları için çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Mersin'de faaliyet gösteren Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları'nı ziyaret etti. Tüzmen'i okul girişinde Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal ile Genel Müdür Ümit Murat Tunç ve Yıldırımhan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Elçiçeği karşıladı.

Okulu gezerek yetkililerden bilgi alan Tüzmen, akıllı tahta ile anlatılan dersi dinleyerek öğrencilerle sohbet etti.

Tüzmen, daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisini izleyip çeşitli branşlarda Türkiye ve Mersin dereceleri elde eden sporcu öğrencilerle tek tek ilgilendi.

Okulun basketbol takımında yer alan öğrenciler ise Tüzmen'e sürpriz yaparak üzerinde ismi yazılı forma hediye edip fotoğraf çektirdi.

Çeşitli müzik aletleri ile çalınan parçaları dinleyen Tüzmen, Yenişiher Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal ile kısa bir badminton maçı yapmayı da ihmal etmedi.

Tüzmen, yaptığı konuşmada, Mersin'e güzel bir okul kazandırıldığından duyduğu memnuniyeti dile getirerek yetkililere teşekkür etti.

Yıldırımhan Eğitim Kurumları'nın mimarisi, alt yapısı ve üst yapısı ile örnek bir okul olduğunu ifade eden Tüzmen, içini dolaştığı zaman büyük keyif aldığı böyle okullarda okuyamamaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Öğretmenleri tarafından birçok branşta Türkiye ve dünya birincileri olarak yetişen öğrencilerin çok şanslı olduğunu kaydeden Tüzmen, "Sadece eğitimle değil, sporda da aynı başarıları göstermeniz çok güzel. Sizler tarihini şerefle yazmış milletin çocuklarısınız. Bu dağlarda gezeceksiniz, vatana, millete, bayrağa ve Türk Milleti'ne göz dikeni ezeceksiniz. Bunun için çok çalışmamız lazım. En iyisini en güzelini yapmamız lazım." diye konuştu.

Yıldırımhan Eğitim Kurumları gibi Türkiye'de olduğu gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden açılan Türk okullarını da gezme fırsatı bulduğunu, açılışlarına katıldığını aktaran Tüzmen "Bu okulların Türkiye'deki ve dünyadaki eğitim ve öğrenci standardını ne hale getirdiklerinin bizzat şahidiyim." dedi.

Son günlerde gündeme gelen sözde Ermeni soykırımı iddialarına sert tepki gösteren Tüzmen, kahramanlık destanı yazan bir milletin asla zulüm yapamayacağını vurguladı.

"Bu millet 1915'te Çanakkale'de kahramanlık destanı yazarken doğuda soykırım yapabilir mi? diye soran Tüzmen, "Bunu tarihçilere bırakmak en doğrusudur. Biz tarihimiz boyunca Türk Milleti olarak zulme karşı olmuşuz. Nerde zulüm, nerde haksızlık varsa ona karşı savaşmışızdır. Mücadele etmişizdir. Savaşta ölen de olur yaralanan da. Ülkesini, vatanını, toprağını feda eden insanlar şehitte olur hepsi olur. O taraftan da olur bu taraftan da. Onları tarihe bırakmak lazım. Ama bir hiçbir zaman sözde soykırım suçlarıyla suçlanacak bir millet değiliz." şeklinde konuştu.

Nasıl Araplar Osmanlı'ya karşı kandırılıp ayaklandırıldıysa Millet-i Sadıka denilen Ermenilerin de Türk milletine karşı kullandırıldığını ifade eden Tüzmen, öğrencilere, "Kullandırma ayaklarına düşmemeniz için çok çalışmanız lazım. Tarihinizi iyi okuyun. Dininizi iyi öğrenmeniz lazım ki kimse size dışardan din adına başka şeyleri dayatamasın. Bunları iyi öğrenirseniz bu ülkeye vatana millete faydalı insanlar haline gelirsiniz." tavsiyesinde bulundu.

cha



Bu haber 815 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,668 µs