En Sıcak Konular

25 binden fazla bisiklet çalınar ülke

28 Mart 2010 15:53 tsi
Avusturya genelinde geçtiğimiz yıl, 25 binden fazla bisikletin çalındığı bildirildi. Resmi rakamlara göre bisiklet hırsızlığında 2009 yılında bir önceki yıla göre yüzde 3,5 oranında artış meydana geldi.

Avusturya Trafik Kulübü (VCÖ), bisiklet hırsızlığı vakalarının yüzde 60'nın başkent Viyana'da meydana geldiğini belirtti. Viyana'da 2009 yılı içerisinde 8 bin 387 bisikletin çalındığını kaydeden VCÖ, Graz'da da 2 bin 455 bisikletin aşırıldığını duyurdu. Avusturya'da en az bisiklet Eisenstadt'ta çalındı. Bu kentte yıl içerisinde sadece 15 bisiklet çalındı.

Geçtiğimiz dönemlerde Tirol Eyaleti'nde 19 kişilik bir bisiklet çetesi de yakalanmıştı. Öncelikli olarak bin Euro değeri üzerindeki bisikletleri çalan hırsızlar çalacakları bisikleti tespit ettikten sonra planlı olarak soygun yapıyorlardı. Çetinin çaldığı bisikletlerin değeri yüz bin Euro'yu geçtiği hakkında polis açıklama yapmıştı.

BİSİKLETLERİNİZİ KAPALI YERLERE KİLİTLEYİN

Çalınan bisikletlerin sadece yüzde 5'inin bulunduğunu belirten yetkililer, bisiklet sahiplerini daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Trafik Kulübü, bisikletlerin sağlam ve kolay kesilmeyen kilitlerle kilitlenmesi gerektiğine vurgu yaparken, mümkün olduğunca da emin ve kapalı yerlere bisikletlerin konulması gerektiğini tavsiye ediyor. Bisikletlerin sigorta edilmesi tavsiyesinde de bulunan yetkililer, ikinci el bisiklet alırken çalıntı olabilme ihtimaline karşı bisikletin temiz kağıdının ve satın aldığı kişinin kimlik fotokopisinin istenmesini öneriyor.

cha



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,720 µs