En Sıcak Konular

CHP, hükümete atın 'testisi'ni sordu!

28 Mart 2010 11:48 tsi
Tarım Bakanlığı, 'Lion Heart' (Aslan Yürek) adlı bir damızlık aygır satın aldı. Aygırın tek testisi olduğu iddia edilince, CHP Muğla milletvekili Ali Aslan TBMM’ye bakanlığın cevaplaması için önerge verdi...

TBMM gündemine ilginç bir konu geldi ve Türkiye Jokey Kulübü ile Tarım Bakanlığı tarafından satın alınan bir damızlık aygırın, tek testisi olduğu iddia edildi. Tartışmalar üzerine, CHP Muğla milletvekili Ali Aslan, TBMM’ye önerge verip, ‘’Aygır neden kontrol edilmedi?’’ diye sordu.

CHP’li Aslan, TJK ile Tarım Bakanlığı temsilcilerinden oluşan aygır komisyonunun, 5 adet damızlık aygır satın aldığını, ancak ‘’Lion Heart’’ (Aslan Yürek) adlı aygırın, bir testisi olduğu iddiasının ortaya atıldığını belirtti. Aslan bu konuda TBMM Başkanlığına önerge verdi ve Tarım Bakanı Mehdi Eker’e, şu soruları yöneltti:

- TJK ve Tarım Bakanlığı’nın birlikte oluşturduğu “Aygır Komisyonu” tarafından kaç aygır satın alınmıştır. Satın alınan “Lion Heart” isimli damızlık atın, bir testisinin olmadığı doğru mudur?

- TJK Kongre üyesi Yücel Birol’un TJK’nın faaliyet kongresinde iddia ettiği gibi satın alınan 5 damızlık aygıra 10 milyon TL ödenmiş midir?

- Satın alınan aygırların testisleri tamam mıdır? Testisi olmayan aygıra ne kadar ödeme yapılmıştır? Satın alınırken kontrolü yapılmamış mıdır?

- 5 aygırın satın alınması sözleşmesinde kimlerin imzası vardır? Bu kişiler hakkında soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

- Aygır komisyonu üyeleri ve TJK Yönetimi mal bildiriminde bulunmakta mıdır ? En son ne zaman bu bildirim yapılmıştır ? Mal bildiriminde bir değişim gözlenmiş midir?

Gazeteport

 

 



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,402 µs