şok mektup | " /> şok mektup | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon Savcısı Öz'e şok mektup

28 Mart 2010 09:44 tsi
Ergenekon Savcısı Öz'e şok mektup Susurluk Komisyonu Sözcüsü İncetahtacı'nın ölümüyle ilgili şok iddia...

"Çapraz ateşle yoldan çıkarıldı silahın yerini de ben biliyorum"

Sivas Cezaevi'nde yatan bir hükümlü Ergenekon Savcısı Öz'e bir mektup gönderdi: “Otomobil başka bir araçla makasa alındı, G-3 silahıyla çapraz ateş açıldı. Sıkılan kurşunlar benim muhafazam altındadır...”

Susurluk Skandalı'nın üstünün örtüldüğü kaza olarak bilinen TBMM Susurluk Komisyonu Sözcüsü ve FP Milletvekili Bedri İncetahtacı'nın şüpheli ölümüyle ilgili Sivas Cezaevi'nde bulunan Gökhan Sakat adlı kişi şok bir iddiada bulundu. Sakat, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz'e gönderdiği mektupta, İncetahtacı'nın aracının çapraz ateş sonucu kazaya uğratıldığı ve bu olayda kullanılan silahın yerini bildiğini iddia etti. Meclis Susurluk Komisyonu Sözcüsü olan Bedri İncetahtacı, 21 Kasım 1999 sabahı Almanya'ya gitmek üzere Meclis lojmanlarındaki evinden otomobiliyle Esenboğa Havalimanı'na doğru yola çıktı. Yolda aracıyla kaza geçiren İncetahtacı, olay yerinde hayatını kaybetti.

KAZA İLE İLGİLİ İDDİALAR ORTADA KALDI

Finlandiya Cumhurbaşkanı'nın Ankara'ya gelecek olması gerekçe gösterilerek İncetahtacı'nın otomobili jandarma ekipleri tarafından hemen olay yerinden kaldırılarak Akyurt Jandarma Karakolu'nun önüne çekildi. İncetahtacı'nın hayatını kaybettiği kaza daha sonraları ‘Susurluk Skandalı'nın üzerinin örtüldüğü kaza' olarak anılmaya başlandı. Kaza ile ilgili olarak sürekli şüpheler dile getirildi. İşte Sivas'tan Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e gönderilen mektuptaki şok iddia şöyle:

ÇAPRAZ ATEŞ AÇILDI, MAKASA ALINDI

“Kaza, araca G-3 silahıyla çapraz ateş açılması ve başka bir araçla makasa alınmasıyla gerçekleşmiş bir olaydır. Sözkonusu silahtan çıkan kurşunun ... Jandarma envanterinde yine bu işin içinde bulunan kişice alınıp muhafaza edilmesi ayrı bir husustur. Şu an için ise söz konusu sıkılan kurşun benim muhafazam altındadır. Silah ise yine sadece yerini benim bildiğim bir adrestedir. Silahı bana getirdiklerinde araştırdık ve ruhsatlı olduğunu gördük. Ruhsat sahibi koyu bir milliyetçiydi.”

SUSURLUK'U BİLEN 5 KİŞİ KAZADA ÖLDÜ

Meclis Susurluk Komisyonu üyelerinden Fikri Sağlar, olayın kaza olmadığını belirtip kafasındaki şüpheleri ‘'Bu kaza bir giz. Üzerinde bir perde var. Sonra sadece İncetahtacı değil, Susurluk olaylar zinciri hakkında bilgi sahibi olan 5 önemli kişinin 6 yıl içinde trafik kazalarına kurban gitmesi söz konusu. Bu, tesadüf olamaz'' diyerek dile getirmişti. İncetahtacı'nın ardından Susurluk Komisyonu'nda görev alan MİT görevlisi Ertuğrul Berkman ve Hakim Akman Akyürek ile dedektiflik bürosu sahibi Cengiz Çelik ve Abdullah Çatlı'nın ortağı Efraim Barut da trafik kazalarında hayatlarını kaybetti.

Araç gösterilmedi ve incelenmedi

TBMM Susurluk Komisyonu Sözcüsü Bedri İncetahtacı'nın oğlu Yahya İncetahtacı, babasının ölümüne sıradan bir trafik kazasının neden olmadığını söyledi. Ergenekon dosyasındaki mektupla ilgili star'a konuşan Yahya İncetahtacı, “Babam kaza geçirdikten sonra aracı jandarma tarafından hemen kaldırıldı ve bize hiç gösterilmedi.

İDDİALAR ÇOK CİDDİ

Araç daha sonra herhangi bir incelemeye de tabi tutulmadı. Aracın neden hemen kaldırılıp ve bize gösterilmediğini sorduk ancak hiçbir cevap alamadık” dedi.

Araçta kurşun izi var mıydı yok muydu hiçbir bilgilerinin olmadığını anlatan Yahya İncetahtacı, “Kazanın ertesi günü hemen babamın cenazesini kaldırdık. Ergenekon dosyasına giren mektuptaki iddiaları ilk kez duydum. Yani bu kişi bir silahtan söz ediyor ve bu silahın nerede olduğunu söylüyor. Babamın ölümüyle ilgili ciddi iddialarda bulunuyor. Bu iddiaların mutlaka dikkate alınması lazım. Anladığım kadarıyla bu kişi önemli bilgilere sahip'' diye konuştu.

SUSURLUK KAZALARI

MİT Görevlisi Ertuğrul Berkman:

Susurluk Komisyonu Üyesi Fikri Sağlar'a bilgi ve belge desteğinde bulunuyordu. Berkman'ın otomobili, 29 Ağustos 1997 günü Bozöyük-Eskişehir yolunda 40 metre sürüklendikten sonra Çimento Fabrikası bahçesindeki ağaçlara çarparak durabildi. 66 yaşındaki Berkman ile eşi Gülseren Berkman hayatını kaybetti.

Hakim Akman Akyürek:

Meclis'te kurulan Hayali İhracat Olayları ve Faili Meçhulleri Araştırma Komisyonları'ndan sonra Susurluk Komisyonu'nda da raportör olarak görev aldı. 8 Aralık 1997'de gece yarısı İstanbul Maslak'ta otomobiliyle bir kamyonun altına girdi.

Telekulakçı Cengiz Çelik:

Kendisini çevresine ‘özel harpçi' ve ‘MİT'çi' olarak tanıtan 34 yaşındaki Cengiz Çelik, Ankara'da ETG isimli bir elektronik ve güvenlik şirketiyle bir dedektiflik bürosunun sahibiydi. Emniyet ve MİT'e elektronik cihazlar satıyordu. 1 Temmuz 2001'de 5 arkadaşıyla Muğla'dan, Dalaman'a giderken şarampole yuvarlandı.

Çatlı'nın ortağı Efraim Barut:

GSC tekstil şirketini Abdullah Çatlı ile birlikte kurmuştu. MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı İbrahim Uçar'la 29 Mayıs 2003'te Ankara'ya giderken Gebze yakınlarına doğru, aracının önüne bir kamyondan çuval düştü. Devrilen arabada Barut ve Uçar öldü.

star



Bu haber 1,206 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,692 µs