tarihi teklif | " /> tarihi teklif | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye'ye tarihi teklif

28 Mart 2010 09:05 tsi
Türkiye'ye tarihi teklif 
Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'dan komşu ülkelerle işbirliğini öngören yeni bir proje kapsamında Türkiye'ye tarihi teklif geldi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Arap ülkeleri ile komşu ülkeler arasında işbirliğini öngören yeni bir proje düşündüklerini belirterek bu projede Türkiye'nin de yer almasını istediklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, "Biz üzerimize düşen tarihi ve değerlerimizden kaynaklanan görevi de şüphesiz ki yerine getirmek durumundayız" diyerek teklife olumlu baktıklarını belirtti.

OLAYLARA YÖN VEREN ÜLKE

Konuşmasında Gazze sorununa değinirken, bu bölgenin nükleer silahlardan arındırılmasını istediklerini ifade eden Arap Birliği Genel Sekreteri Musa, Türkiye'nin Arap Birligi ve bölgeyi ilgilendiren konularda ''elini taşın altına koyduğunu'' söyledi. ''Biz, bunun farkındayız'' diyen Amr Musa, Türkiye'nin, ''olaylara yön verebilen etkili girişimlerini devam ettirdiğini'' söyledi. Bağımsız Filistin'in kurulması gerektiğini, burada aslında İsrail'in de çıkarının bulunduğunu anlatan Musa, İslam coğrafyasında yaşanan Sünni-Şii çatışmasının da nükleer silahlardan daha büyük bir tehdit olduğuna vurgu yaptı. Mezhepsel çatışmaların ortadan kaldırılması gerektiğini anlatan Musa, bu çatışmaları körükleyen ''gizli eller'' bulunduğunu belirterek, ''Artık yeter... Bu ellere 'çekin elinizi' demenin zamanı gelmiştir'' diye konuştu. Arap ülkeleri ile komşu ülkeler arasında işbirliğini öngören yeni bir proje düşündüklerini anlatan Amr Musa, bu projede Türkiye'nin de yer almasını istediklerini bildirdi. Musa, ''Kardeş ülke Türkiye ile çalışmamız, Arap Ligi'ne güç katacaktır'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan ise Musa'nın teklifini son derece olumlu bulduğunu belirtirken “Türkiye, Arap Birliği ile her türlü işbirliğine hazırdır, bu noktada üzerine düşeni yapacaktır. Bundan hiç endişeniz olmasın. Son dönemde Kudüs üzerinde oynanan oyunları biliyorsunuz. Bütün bu oyunlar karşısında bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Biz de üzerimize düşen tarihi ve değerlerimizden kaynaklanan görevi de şüphesiz ki yerine getirmek durumundayız” dedi. İki gün sürecek zirvede Arap ülkeleri, Doğu Kudüs'te yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa etmeyi planlayan İsrail'e karşı ortak bir strateji belirlemeye çalışacaklar.

bugün



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs