En Sıcak Konular

Gazze sınırındaki çatışmada, 2 İsrail askeri öldü

26 Mart 2010 22:22 tsi
İsrail ordusu, Gazze Şeridi ile sınırda, Han Yunus yakınlarında meydana gelen çatışmalarda 2 İsrailli askerin öldüğünü, 2'sinin de yaralandığını doğruladı.

Filistinli militanlarla İsrail askerleri arasında söz konusu bölgede meydana gelen çatışmalarda, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El kassam Tugayları, 2 askeri öldürdüklerini, 2'sini de yaraladıklarını öne sürmüş; ancak militanların bu iddiası İsrail tarafınca hemen doğrulanmamıştı.

İsrail ordusu ise Filistin kaynaklarının açıklamalarından bir süre sonra, çatışmalarda Golani Tugayları'ndan bir subay ile bir askerin öldüğünü, 2 askerin de yaralandığını duyururken, yaralılardan birinin durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Filistinli militanların sınır çitleri yakınına patlayıcı yerleştirdiği gerekçesiyle başladığı belirtilen karşılıklı ateş açmalardan sonra, askerlerin, sınır bölgesinden 300-400 metre kadar içeri girdikleri bildirilmişti.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyda, askerlerin içeri girmesi sonrası başlayan çatışmalara bazı diğer militan grupların da destek verdiklerini bildirmişti.

Ebu Ubeyda, ölü ve yaralı İsrail askerlerinin, açılan ağır ateşlerden sonra bölgeye inen askeri helikopterler tarafından alındığını da bildirmişti.

Ebu Ubeyda, sınırda sürekli teyakkuz halinde bulunduklarını belirterek, İsrail ordusuna hitaben, "Gazze'den içeri girmek sizin için kolay olmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Filistin kaynakları ise daha önce 2 Filistinli'nin öldüğünü doğrulamışlardı.

Gazze'deki Ambulans ve Acil Yardım Hizmetleri Başkanı Dr. Muaviye Hasaneyn, ambulanslarla çatışma bölgesinden 2 kişinin cesedini hastaneye taşıdıklarını belirtti, ancak helikopterlerin ve tank ateşinin yoğun olduğu bölgede yaralıların da bulunduğunu, ancak ambulansların mevcut yaralıları almak için çatışma bölgesine giremediklerini kaydetti.

El Kassam Tugayları yanı sıra El Fetih'in in El Aksa Tugayları da İsrailli askerlerin öldürülmesinin sorumluluğunu üstlendi. El Aksa Şehitleri Tugayı'ndan yapılan açıklamada, grup militanlarının Han Yunus'ta İsrail askerleri ile çatıştığı ve İsrail zırhlı araçlarına 7 havan atıldığı belirtildi. Havanların, zırhlı araçlara doğrudan isabet ettiği kaydedilen açıklamada, El Aksa Şehidi Tugayları militanlarının Han Yunus yakınlarındaki iki bölgede, kılık değiştirmiş özel timleri sardıklarını ve çatışmada ölen askerlerin helikopterle taşındıkları yinelendi.

İsrail'in kanal 2 televizyonuna açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ise "Hamas'ın bölgede tansiyonu tırmandırmaya çalışıp çalışmadığı" sorusuna, "Öyle bir şey yaparlarsa, bedelinin ne olacağını biliyorlar" sözleriyle karşılık verdi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 2008 yılı sonunda düzenlediği Dökme Kurşun operasyonundan bu yana uzun bir süredir sessizliğini koruyan bölgede, son bir kaç haftadır, özellikle İsrail'in El Halil'deki Halil İbrahim camii ile Beytüllahim yakınlarındaki Raşel'in Türbesi'ni ulusal kültürel miras listesine aldığını açıklaması, sonrası oluşan gerginlik nedeniyle Kudüs'te El Aksa Camii'ne girişlerin sınırlandırılmasıyla, Gazze Şeridi'nden roket saldırıları yeniden başlamış, bu saldırılara karşı İsrail ordusu da, bölgenin güneyindeki tünellerin bulunduğu alanları ve Gazze'deki Hamas'a ait bazı tesisleri bombardımana tutarak karşılık vermişti.

Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyindeki yerleşimlere bugün öğle saatlerinde de bir Kassam roketi saldırısı düzenlenmiş ancak, herhangi bir zarara neden olmamıştı.



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs