En Sıcak Konular

'Okulu Baykal'a açtırmam' krizi

26 Mart 2010 18:43 tsi
MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Gündoğan Beldesi’nde, 80 yaşındaki hayırsever Ayşe Şahin’in 1 milyon TL harcayarak yaptırdığı 16 derslikli okulun açılışı kriz yarattı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından bugün yapılması planlanan açılışın, ‘okulun iskan ruhsatının alınmaması’ ve ‘inşaat süresince SGK’ya kaydedilmemesi’ nedeniyle iptal edilmesi CHP teşkilatını kızdırdı. Bu durumun, ‘Ben bu okulu Deniz Baykal’a açtırmam’ dediği öne sürülen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan tarafından kasıtlı olarak yaratıldığını iddia eden CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Hayırsever Ayşe Şahin ise açılışını Baykal’ın yapmasını istediği okulun önüne gelerek oturduğu sandalyede gözyaşı döktü. Ayşe Şahin'i, öpücük yağmuruna tutan minikler teselli etti.

HAYIRSEVER AYŞE TEYZE SAATLERCE BEKLEDİ

Bodrum’un Gündoğan Beldesi’nde oturan 80 yaşındaki Ayşe Şahin, 5 yıl önce yaşamını yitiren eşi Ahmet Şahin’in anısına okul yaptırmak için harekete geçti. Gündoğan’ın yerlisi olan gayrimenkul zengini Ayşe Şahin tarafından, 2009 yılının başında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle imzalanan protokolün ardından, 14 ay önce temel atılıp Nafiz Ilıcak İlköğretim Okulu’nun bahçesine 1 milyon TL harcanarak, 16 derslikli, 480 öğrencinin eğitim göreceği bir okul yaptırıldı.

‘Ayşe- Ahmet Şahin’ adı verilecek, 2 ay önce tamamlanan okulun açılışını, hayırsever Ayşe Şahin'in isteği üzerine CHP lideri Deniz Baykal’ın yapması kararlaştırıldı. Açılış, Baykal’ın programına da alındı. Program, geçen hafta CHP Muğla İl Teşkilatı’nca kamuoyuna duyuruldu.

Deniz Baykal’ın 26 Mart’ta Gündoğan’a geleceği açıklandı. Ancak, Baykal’ın da katılacağı programın, bir gün kala ‘okulun iskan ruhsatının alınmaması’ ve ‘inşaat süresince SGK’ya kaydedilmemesi’ nedeniyle iptal edildiğinin bildirilmesi ortalığı karıştırdı.

‘BU OKULU BAYKAL'A AÇTIRMAM’ İDDİASI

Bu durumun, ‘Ben bu okulu Deniz Baykal’a açtırmam’ dediği öne sürülen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan tarafından kasıtlı olarak yaratıldığını iddia eden CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, bir basın toplantısı düzenleyerek şunları söyledi:

“İlçe Milli Eğitim Müdürü ‘Bu okulu Deniz Baykal’a açtırmam’ diyerek eğitim üzerinden siyaset yapma yolunu seçmiştir. Hayırsever vatandaşımızın eşi adına yaptırdığı ve eşinin vasiyeti üzerine Deniz Baykal’ın açılışını yapması istenen eğitim yuvası bugün siyaset kurbanı oldu, açılışı yapılamadı. Bununla da kalmamış, okul projeye uygun bitirildiği halde, engelliler merdiveni, tuvaleti ve yangın merdiveni benzeri ek işler çıkarmış. Bunları da zamanında bitirmemize rağmen, iskan ruhsatını olmadığı gibi, okulun SGK’ya kaydınında bulunmadığı ortaya çıktı. Ayrıca yaptığımız araştırmada beldede bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü ve 10 yıldır hizmet veren iki ilköğretim okulunun da iskan ruhsatının olmadığı ortaya çıktı. Ve bu okullardan birinin temelinde kaymalar olduğu tespit edildi. Bu okullarda bir facia yaşansa sorumlusu kim olacak. Okulları yasal izinleri olmadan eğitime açan ve bu eksiklikleri gidermesi gereken İlçe Milli Eğitim Müdürü, Sayın Baykal’a okulu açtırmamak için her türlü siyasi oyunu sergiledi. Kendisine oturduğu koltuğu bırakıp siyasete atılmasını öneriyorum. İskan ruhsatsız okullarda eğitim yapılmasına gözyuman ve eğitimi siyasete alet eden Özcan hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.”

‘AÇMASINDAN GURUR DUYARIM’

Gazetecilerin sorularını telefonla yanıtlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ise, CHP’li Öztürk’ün iddialarının tamamen asılsız olduğunu savundu. Müdür Özcan şöyle konuştu:

“Ben bunca yıllık öğretmen ve idareciyim. Bir anamuhalefet partisi liderinin okul açılışını engellemeyi aklımdan bile geçirmem. Baykal’ın Bodrum’da biten bir okulu hizmete açmasından da gurur duyarım. Sayın Öztürk valilik, kaymakamlık ve il milli eğitim müdürlüğünün dışında hareket ederek Baykal’ı buraya davet etmiş. Yaptığı hatayı anlayınca da suçu bizim üstümüze yıkmaya çalışıyor. Bodrum’da açılışı yapılmak üzere olan 5 okulumuz daha var. Kimin açılış yaptığından çok, kimin bu okulları eğitime kazandırdığı önemli. Ayrıca bu tür törenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizim değil kaymakamlık ve valiliğin talimatı ile hazırlanır. Eğitimin içerisine siyaset karıştırılmasına karşıyım. Adı geçen beldedeki iki okulun iskan ruhsatı olmadığı doğru. Ancak alınması için belediye ve Bayındırlık İl Müdürlüğü nezninde çalışmalarımız devam ediyor.”

AYŞE NİNE KAHROLDU

Sabah erken saatlerde, torunları Ezgi Erdoğan (29), Devran Bakış (34) ve torunun kızı Doğa (3) ile birlikte okulun önüne gelen hayırsever Ayşe Şahin ise getirtilen bir sandalyeye oturup gözyaşı döktü.

Ayşe Şahin, “Eşimin adına yaptırdığım okulu, yine eşimin vasiyeti üzerine Deniz Baykal’a açtıracaktım. Eşim Baykal’ın hayranıydı. Okulun açılışı için tüm hazırlıklar yapılmışken bu erteleme niye anlayamadım? Zaten hastayım. Okulun açılışını göremeyeceğim diye korkuyorum. Ama eğitime öğretime hazır olan bu okulun mutlaka önümüzdeki haftalarda Baykal tarafından açılmasını bekliyorum” dedi.

Gözyaşlarına hakim olamayan Ayşe Nine'yi, okulun minik öğrencileri öpücük yağmuruna tutarak teselli etti.



Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,286 µs