En Sıcak Konular

Erdoğan, Ermeni cemaati heyetini kabul etti

26 Mart 2010 17:44 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Ermeni Cemaati Başkanı Bedros Şirinoğlu, ''Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Türkiye Cumhuriyetinin refah ve mutluluğu için çalışmak, ülkemizi kollamak durumundayız'' dedi.

Erdoğan, Ermeni Cemaati Başkanı Şirinoğlu ve Ermeni Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Herman Balyon'u Başbakanlık Resmi Konutunda kabul etti.

Kabulün ardından gazetecilere açıklama yapan ve soruları yanıtlayan Şirinoğlu, Başbakan Erdoğan ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüşmeleri olduğunu belirterek, gündemdeki konular üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'a ''özürleri ve teşekkürleri'' bulunduğunu ifade eden Şirinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biliyorsunuz bundan önce kasım ayında sayın Başbakan ile bir görüşmemiz vardı ve bir arkadaşımız Başbakanımızın sorusuna diasporada yaşayan ve Ermenistan'dan Türkiye'ye gelip kaçak olarak çalışan Ermeni vatandaşların kaç kişi olduğunu söylemişti. Arkadaşımızın dili sürçmüştür. Türkiye'de yaşayan Ermenilerle birlikte söylemesi gereken sayıyı, Ermenistan'dan gelen vatandaşlar için kullandı ve, '100 bin Ermenistanlı vatandaş var' dedi. Türkiye'de 100 bin Ermenistanlı vatandaş yok. 20 bin Ermenistanlı vatandaş var. Sayın Başbakanımız, bizim sözümüze güvenerek, inanarak 100 bin kelimesini kullanmıştır. Araştırma yapsaydı kişi sayısını hemen öğrenebilirdi. Bu bize olan güvenidir. Biz sayın Başbakan'a bize güvendiği için çok teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda kendisinden onu yanılttığımız için özür diliyoruz. Vakfımıza ait sekiz tane mülkü, Vakıflar Genel Müdürlüğü bize teslim etti. Bunun için de teşekkür ediyoruz. Bu başbakan ile 7. görüşmemizdir.''

Bedros Şirinoğlu, kaçak yaşayan Ermenilere ilişkin bir soru üzerine, ''Sayın Başbakanımızın ağzından çıkan söz, kalbiyle bir değildir. 'Sayın başbakanımız gereğini yapacaktır' dedim, tahmin ediyorum ki Sayın Başbakanımız gereğini de yapmıştır'' yanıtı verdi.

Türkiye'de kaçak yaşayan Ermenilerin çocuklarının okula alınmasıyla ilgili bir soru üzerine de Şirinoğlu, ''Sayın Başbakanımız, Sayın Nimet Çubukçu Hanımefendi'ye gereken talimatı vermiştir. Bu hususta çalışmalar yapılmaktadır. Bekleyeceğiz. Sayın Çubukçu gerekeni yapacak. Ama bunun da bir prosedürü var. Sadece Ermeni yok ki burada kaçak. Dünyanın her tarafından kaçak yaşayan kişi var. Bunların her biri için bir okul yapacak olsak bunun altından nasıl kalkarız? Ama az miktarda 10-15 çocuk varsa zannediyorum ki sayın Nimet Çubukçu bunların çaresine bakacaktır'' diye konuştu.

''Genel bir değerlendirme yaptınız mı?'' sorusuna da Şirinoğlu, ''Soykırım yasası ve soykırım kelimesini kullanmak istemiyorum. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Türkiye cumhuriyetinin refah ve mutluluğu için çalışmak, ülkemizi kollamak durumundayız'' karşılığını verdi.



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs