En Sıcak Konular

Bozdağ ilk kez seçim tarihi verdi

26 Mart 2010 09:51 tsi
Bozdağ ilk kez seçim tarihi verdi AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, erken seçim söylentilerine son noktayı koydu.

Genel seçimlerin 17 Temmuz 2001’de yapılacağını hatırlatan Bozdağ, “Türkiye’de seçim, yasal prosedüründe işleyecek ve olması gereken tarihte olacaktır” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, erken seçim söylentilerine son noktayı koydu. Seçimlerin zamanında yapılacağını ifade eden Bozdağ, “Yasal prosedür işleyecek. Seçim 17 Temmuz 2011’de yapılacak” diye konuştu.

BEKLENEN AÇIKLAMA BOZDAĞ’DAN

Star Gazetesi Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu’nun kanal 24’teki programı Açık Görüş’ün bu haftaki konusu Anayasa değişikliği paketiydi. Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Yazıcı, Radikal gazetesi Yazarı Avni Özgürel ve Hürriyet gazetesi Yazarı Yalçın Doğan’ın da katıldığı programda söz alan AK Partili Bekir Bozdağ, erken seçimle ilgili tartışmalara noktayı koydu.

YASAL OLARAK UYGUN DÜŞEN TARİH

“Erken seçim yapılmalı mı, yapılmamalı mı? AK Parti’nin bu konudaki tutumu ne olacak?” sorularının gündemde olduğu son dönemde, beklenen açıklamayı yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’de seçim, yasal prosedüründe işleyecek ve olması gereken tarihte olacaktır. Bu tarihte 2011 yılının Temmuz ayına denk geliyor.

Takvime baktığımızda da yasal olarak uygun düşen tarih 17 Temmuz 2011 oluyor. Bu seçimin olağan ve beklenen takvimidir. Olağandışı bir durum söz konusu değil. Seçim daha önce de açıkladığımız gibi” diye konuştu.

 CHP STATÜKONUN PARTİSİ

Programın konukları arasında yer alan Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Doğan da anayasa değişikliğiyle ilgili siyasi partiler arasında yaşanan tartışmalara değindi. AK Parti’nin anayasa değişiklik paketine geçici 15. maddenin kaldırılması dışında destek vermeyeceğini açıklayan CHP’yi eleştiren Doğan, “CHP statükonun partisi” dedi.

star



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,674 µs