En Sıcak Konular

Demirtaş: Taslakla ilgili taleplerimiz olacak

23 Mart 2010 14:38 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, anayasa değişiklik taslağına katkılarının ve değişiklik taleplerinin olacağını belirterek, "Bunlar sözde kalacaksa olumlu duruşumuzu gözden geçiririz." dedi.

Demirtaş, basın mensuplarının sorusu üzerine, anayasa değişikliği paketini okumadan olumsuz görüş belirten statükoculardan olmayacaklarını belirtti. Demirtaş, taslakla ilgili parti hukukçularının çalışma yaptıklarını ve bunun sonuçlanmasından sonra gerekli açıklamayı yapacaklarını kaydetti.

Anayasa değişiklik taslağından Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un milletvekilliklerine yeniden dönüş yolunun açılabileceği yönündeki tartışmaların hatırlatılması üzerine Demirtaş, milletvekilliklerinin düşürülmesinin büyük bir haksızlık olduğuna işaret etti. Demirtaş, "Türk ve Tuğluk'un Meclis'e dönme ihtimali üzerinden BDP'nin ağzına bir parmak bal çalma zihniyetini kesinlikle reddediyoruz. Mesele kişi meselesi değildir. Biz meseleye Türkiye'nin demokrasisi açısından bakarız. Böyle bir tartışmanın içinde de olmayız. Tuzak bir tartışmadır. Böyle bir tartışmayı gereksiz buluyorum." ifadelerini kullandı.

'Anayasa değişikliğine bu haliyle hayır diyorsunuz diyebilir miyiz?' yönündeki bir soruya ise Demirtaş, hukuk komisyonunun yaptığı çalışma bittikten sonra kamuoyuna açıklama yapacaklarını, pakette eksik gördükleri hususların olduğunu ve bunlarla ilgili önerilerini, yasa değişiklik tekliflerinin olacağını kaydetti. Demirtaş, taslakla ilgili baştan reddeden statükocü anlayıştan olmadıklarını, katkı sunmaya çalışacaklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın da söylediği gibi katkıya açık taslağa katkı vereceklerini söyleyen Demirtaş, "Bunlar sözde kalacaksa olumlu duruşumuzu gözden geçiririz." diye sözlerini tamamladı.

Cihan



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,076 µs