En Sıcak Konular

Cindoruk: Değişiklikte adres Meclis'tir

23 Mart 2010 13:40 tsi
DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Anayasa değişikliği paketiyle ilgili ''Anayasayı değiştirmek Meclisin işidir, hükümetin işi değildir'' dedi.

DP Gençlik Kolları parti Genel Merkezinde Türk Kızılay Derneği işbirliğiyle ''Türkiye kan veriyor'' kampanyası düzenledi.

Cindoruk, Anayasa değişikliği taslağı ile ilgili gazetecilerin soruları üzerine, hükümetin Anayasa değişikliği teklifi yapamayacağını belirterek bunu Meclis'in yapabileceğini söyledi.

Taslakla ilgili kendilerine de bilgi verildiğini anımsatan Cindoruk, görüşmede bu konuyu Meclise getirilmesi ve konunun müzakere yoluyla halledilmesi gerektiğini söylediklerini belirtti. Cindoruk, şöyle devam etti:

''1995'teki Anayasa değişikliği benim Meclis Başkanlığım döneminde oldu. Parlamentoda müzakerelerde gerçekleşen hava Anayasa'yı gerçekten değiştirebilir. Anayasa'yı değiştirmek Meclisin işidir, hükümetin işi değildir. Anayasa'nın bütün geçici 17 maddesi işlevini yitirmiştir, tümü değiştirilsin. Orada da CHP ile anlaşmak mümkün olur. Öyle bir başlangıç yaparsanız referandumsuz, değişmesi mümkün olan hükümleri ortaya koyarsınız. Onu dikkate alacaklarını düşünüyorum. Bir tek geçici 15'inci maddenin değişmesi yeterli değildir. ''

Yapılan düzenlemeyle çok sert tedbirler getirildiğini savunan Cindoruk, ''Hem Anayasa Mahkemesini hem de HSYK'yı işlemez hale soktukları anlaşılıyor. Çok tartışmalı konular bunlar. Bugünkü durumu düzelteceğine daha da zorlaştırıyor. Onların Meclisten geçeceğini sanmıyorum''diye konuştu.

Kampanya kapsamında parti yöneticileri kan bağışında bulundu.

aa

 



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,553 µs