referandum kartını çıkardı | " /> referandum kartını çıkardı | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan referandum kartını çıkardı

23 Mart 2010 08:05 tsi
Erdoğan referandum kartını çıkardı Muhalefet partilerinin Anayasa paketine gösterdiği tepkileri değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te paket üzerinde bir uzlaşma olmazsa halkla uzlaşacaklarını söyledi.

AK Parti MYK Toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin Anayasa paketine gösterdiği tepkileri, “Muhalefet bu kadar demokratik anlamda geniş bir paket beklemiyordu. Ani tepkilerinin nedeni şok olmalarından. Anayasa Değişikliği Paketi’ni milletvekilleri ile uzlaşarak çıkaramazsak biz de halk ile uzlaşarak çıkarırız” dedi.

MYK üyeleri ise, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in tepkilerini, “Eğer Yargıtay Başkanı bu değişikliği ‘kuşatma altına giriyoruz’ şeklinde değerlendiriyorsa ya paketi incelemedi ya da hukuki bir değerlendirme yapmıyor” sözleri ile yorumladılar.

AKP MYK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplandı. Toplantıda kamuoyuna açıklanan Anayasa Değişikliği Paketi değerlendirildi. MYK Üyelerinin tamamı pakete destek verirken, Türkiye’de ilk kez bu kadar demokratik anlamda bir değişikliğin yapıldığına dikkat çektirler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MYK’da Anayasa Değişikliği Paketi’ni hazırlayan AKP’li kurmaylara teşekkür etti.
Erdoğan, “En asgari şekilde uzlaşı aransın. Muhalefet ani tepki verdi. Çünkü bu kadar olumlu, bu kadar demokratik, bu kadar özgürlükçü, yargı bağımsızlığını bu kadar koruyan bir paket beklemiyorlardı. Dolayısıyla muhalefet şok oldu. Aklıselim incelerlerse muhalefetin geri adım atacağını umuyorum. Eğer milletvekilleri ile uzlaşılmazsa biz de halk ile uzlaşırız. O zaman muhalefet de kamuoyuna hesap verir” şeklinde konuştu.

Öte yandan MYK üyeleri de Hasan Gerçeker’in Anayasa Paketi’ne gösterdiği tepkiyi, “Ya metni okumadı. Ya da hukuki kimliğini kullanarak değerlendirme yapmadı” şeklide yorumladılar. MYK Üyeleri, özellikle siyasi partilerin kapatılması ile ilgili düzenlemeyi demokratik bulurken, meclisin mevcut yapısında oluşturulacak komisyona her partiden beşer üye seçilmesinin demokratik anlamda çok olumlu ancak AKP için riskli olduğunu vurguladılar. AKP’li bir MYK üyesi, “Gerçekten anlamıyorum. Muhalefet partilerinin buna ne itirazı olabilir. Böylesine demokratik bir düzenlemeye karşı çıkıyorlarsa gözlerini kapayarak yorum yapıyorlar, metni okusalar böyle tepki vermeyecekler” diye konuştu.

haber7



Bu haber 315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,544 µs