'Müzakereci polisler' geliyor | " /> 'Müzakereci polisler' geliyor | "/>

En Sıcak Konular

'Müzakereci polisler' geliyor

23 Mart 2010 08:48 tsi
'Müzakereci polisler' geliyor 

Ankara'da Tekel işçilerine yönelik tartışmalı müdahalenin ardından İçişleri Bakanlığı, toplumsal olayları bastırmak için "müzakereci polis"ler yetiştirilmesi kararı aldı.

İçişleri Bakanlığı, iletişim, kitle psikolojisi gibi konularda özel yetiştirilmiş, 'müzakereci polisler'le sokak eylemlerinde tansiyonu düşürmeyi hedefliyor.

Ankara'da Tekel işçilerine yönelik tartışmalı müdahalenin ardından İçişleri Bakanlığı, toplumsal olayları bastırmak için "müzakereci polis"ler yetiştirilmesi kararı aldı. Sokak olaylarında gerginliğin artmasını engellemek için eylemcilerle özel olarak bu amaç için eğitim almış polisler konuşacak.

Müzakereci polis, önce eylemcilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyecek, daha sonra uzlaşma yolu arayacak. Projeye göre il emniyet müdürlüklerinde görevli "Güvenlikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı" toplumsal olaylarda müzakereci polis olarak görev yapacak. Proje kapsamında toplumsal olaylara cop, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale yerine göstericilerin "müzakere" ile ikna edilerek dağıtılması hedefleniyor. Yasadışı gösteri ya da eylem yapanlara karşı zor kullanma ise en son çare olarak düşünülecek.

ÖNCE DİNLEYECEK
Bu amaçla, aralarında İstanbul, İzmir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Antalya, Van, Konya, Malatya ve Kayseri illerinin Güvenlik ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlerine Ankara'da üç günlük seminer verildi. Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinin ve eğitimci polis müdürlerinin de teknik ve taktikler konusunda brifing verdiği seminerde, müzakereci polislerin yetiştirilmesi öngörüldü. Projeye göre illerde bir emniyet müdür yardımcısı, bir şube müdürü ve onun altındaki sorumlu amir müzakereci polis olacak. Yani komiser, başkomiser ya da polis memuru toplumsal olayda grup temsilcisiyle müzakereye girmeyecek. Müzakereci polis, önce eylemcilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyecek, daha sonra uzlaşma yolu arayacak. Konuyla ilgili olarak emniyet müdürlerine iletişim, birebir iletişim, kitle psikolojisi, kitle iletişimi gibi ders konuları uzman hocalar tarafından verilecek. Projenin 81 ilde yaygınlaştırılması planlanıyor.

TEKEL İŞÇİLERİ İLHAM VERDİ
İçişleri Bakanlığı, "müzakereci polis" formülünü, Tekel işçilerine polisin sert müdahalesinin ardından geliştirdi.

sabah



Bu haber 394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,871 µs