En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu vefatının birinci yılında anıldı

21 Mart 2010 18:59 tsi
Son Cuma gününü Ordu'da geçirdikten sonra gittiği Kahramanmaraş'ta Türkiye'yi yasa boğan tartışmalı helikopter kazası ile hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün birinci yılında anıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törene çok sayıda Ordulu ilgi gösterdi. Görüntüler ile Yazıcıoğlu'nun hayatından kesitlerin sunulduğu törende küçükler de Yazıcıoğlu'nun şiirlerini seslendirdi.

Baştan sonra duygulu bir ortamda geçen törende izleyicilerin, zaman zaman görüntüler, zaman zaman Yazıcıoğlu'nun sesinin yansıya gelmesinden etkilenerek gözyaşını tutamadığı görüldü. Yazıcıoğlu ile özdeşleşen ve cezaevinde yazdığı belirtilen 'Üşüyorum' şiiri okunurken ağlayanların sayısı arttı.

Törende, Yazıcıoğlu ile yaşadıkları anıları paylaşanlar da oldu. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Yazıcıoğlu ile Ulubey Belediye Başkanlığı döneminde tanıştığını belirterek, "Sade biri olarak tanıştık, sıcacık dostluğunun beni sardığını hissettim. Bu tanışmadan sonra defalarca yüz yüze görüştük. Muhsin Yazıcıoğlu, insan odaklı ve sevgi odaklı olmuştur. İnanıyorum ki Allah onu cennetine almıştır." dedi.

Kabataş'ta bir süre belediye başkanı olarak görev yaptıktan sonra, belediye seçimlerini kaybettikten 5 yıl sonra hayata küstüğünü aktaran Cemalettin Kabataş ise, "Bir gün bir telefon geldi. Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu beni arıyordu. Bana şöyle dedi, 'Ben 7 sene cezaevinde kaldım. Orada her türlü işkenceyi gördüm. Bana elektrik verdiler. Ama ne devletime küstüm, ne mücadeleme küstüm, ne milletime küstüm.' dedi. Beni toparlayan, kendime getiren onun bu sözleri oldu." diye konuştu.

Yine Yazıcıoğlu'nu rüyasında gördükten sonra şiir yazan Gülsevil Kılıç (13) şiirini okudu. Gülsevil Kılıç, Yazıcıoğlu'nu karlar üzerinde gördükten sonra yazdığı şiiri okudu. Bazı dinleyicilerin gözyaşına boğulmasına neden olun şiir istek üzerine Gülsevil Kılıç tarafından ikinci kez okundu.

Törenin son bölümünde, bir kez daha okunan Üşüyorum şiiri bazı katılımcıların hıçkırarak ağlamasına neden oldu.

cha



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,029 µs