En Sıcak Konular

Öymen: Türkiye yargı bağımsızlığında 64. sırada

21 Mart 2010 16:19 tsi
CHP Genel Başkanı Yardımcısı Onur Öymen, hükümetin Anayasa değişikliğini yargıyı istediği biçeme sokmak için yaptığını iddia etti. Öymen buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Partisinin Trabzon il Kongresi'nde konuşan Öymen, Türkiye'nin yargı bağımsızlığında dünya ülkeleri arasında 64. sırada olduğunu belirtti. Bu ülkeler içerisinde Ortadoğu ve bazı Afrika ülkelerinin da olduğunu anlatan Öymen, "Oralarda bile yargı Türk yargısından daha bağımsız durumdadır." dedi.

Hükümetin yargıya hesap vermemek için Anayasayı değiştirmek istediğini ileri süren Öymen şöyle konuştu: "Anayasa Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu kendi istedikleri biçime sokacaklar ki, yargıya hesap vermesinler. Buna izin vermeyeceğiz. Buna Türk milleti izin vermeyecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hesap vermekten kaçmasına izin vermeyeceğiz. Anayasa değişikliğinin içerisine halkın hoşuna giden bir kaç tane elma şekeri koyacaklar 'siz de evet oyun verin ki bunlar olsun' diye. Bu oyuna gelmeyeceğiz, Türk milleti bu oyuna gelmeyecek ve Adalet ve Kalkınma Partisi yargının önünde hesap verecektir."

CHP Milletvekili Berhan Şimşek de konuşmasında açılım sürecini ve Başbakan'ın davetine katılan sanatçıları eleştirdi. Kendilerinin 1 Mart tezkeresi açılımı, Özelleştirme açılımı, Ermeni açılımı, Kürt açılımı, Roman açılımı, fotoroman açılımı, Alevi açılımı değil; Türkiye'nin açılımını yapacaklarını anlatan Şimşek, "Sonra ben de geleceği içi dolu, boş değil, bir Yeşilçam açılımı yapacağım." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün sanatçılar ile yaptığı görüşmeye değinen Şimşek, "Dün yapmış Başbakan, bir de filim ismiyle başlamış, 'Yürek yaralarını saracağız.' Sayın Başbakan, hamasetle bu işler olmuyor. Fukara çiftçiye 'Al ananı git lan, artistlik yapma' dedin. Şimdi bizi kullanıyorsun. Artist kavramını hakaret, küfür olarak kullanıyorsun, sonra diyorsun ki 'gel bakalım tıkandım, açamıyorum, yardım edin'. Ve oradan bir yiğit sanatçı çıkıp şunu söylerdi, umut ediyorum bunu; Evet biz şerefimizle, namusumuzla sinema yaptık, biz artistiz doğru ama senin gibi 'artiz' değiliz. Ama diyemiyorlar. Niye; derlerse diziden atılır, iş bulamaz, derse aş bulamaz, derse ekmek bulamaz." ifadelerini kullandı.

Trabzon eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve Sevgi Pekşen'in aday olduğu il başkanlığı seçimlerinde oy kullanma işlemi devam ediyor.

cha



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,539 µs