En Sıcak Konular

Baydemir: Kürdün Türk'e, Türk'ün Kürde kurşun sıkması haramdır

21 Mart 2010 13:25 tsi
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, artık Kürdün Türke, Türkün Kürde kurşun sıkmasının haram olduğunu söyledi.

Nevruz Park'taki kutlama alanına öğle saatlerine doğru yaklaşık 200 bin kişi toplandı. Alanda PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar içeren pankartlar açıldı. Yine örgüt ve Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürtçe başladığı konuşmasında Diyarbakır'ın barış, eşitlik ve mücadelenin başkenti olduğunu söyledi. Kürt ve Ortadoğu halklarının bayramını kutladığını dile getiren Baydemir, bütün dünyanın, bütün başkentlerin gözünün Nevruz kutlamasında olduğunu belirtti. Baydemir, konuşmasına daha sonra Türkçe devam etti. Baydemir, şöyle konuştu:

"Binlerce kez maşallah bu ittifakınıza bu artışınıza. Şeyh Sait'ten Mazlum Doğan'a kadar, Seyyit Rıza'dan Ape Musa'ya (Musa Anter) kadar, Leyla'dan Orhan Doğan'a kadar yiğitlerinizin emeğiyle oluştu bu ittifakımız. Ben onların önünde saygıyla eğiliyorum. Onların emekleriyle bu günlere geldi. Bu yıl tarihi bir yıldır. Bizler yine onurlu bir barış için özgürlük için çaba sarf etmeliyiz. Her şeyden önce ittifak içinde olmalıyız. Barışsever ve demokratların ittifakı olmalıdır. Kürtlerin birliği bütün halkların kurtuluşudur."

Nevruz kutlamasına vicdani ret hareketi üyelerinin de katıldığını ifade eden Baydemir, "Türk ve Kürt halkının kardeşliği için çaba sarf eden Gelibolu'dan Çanakkale'den Yozgat'tan ve Rize'den gelen genç kardeşlerim hoş geldiniz şeref verdiniz. 21. yüzyılda bir kez daha bu mahşeri kalabalıktan bu mahşeri coşkudan, Kürt halkının vicdanına tek bir çağrım var. Kürdün Türk'e, Türkün Kürde, kurşun sıkması haramdır. Artık birbirimize karanfil uzatmanın vakti gelmiştir. Gerilladan, askere kurşun değil karanfil, askerden gerillaya operasyon, kurşun değil karanfil uzatmanın vakti gelmiştir. Türk ve Kürt annelerinin kucaklaşmasının vakti gelmiştir. Daha fazla zaman kaybetmek yazıktır günahtır. Bu coşku inanıyorum ki barışı, özgürlüğü hem Türk'e hem de Kürde getirecektir. Binlerce kez müjde veriyoruz Şeyh Ahmed Hani'ye, Seyit Rıza'ya, Mazlum Doğan ve bütün arkadaşlara Şeyh Sait'e biz 'siz mezarınızda rahat olun, torunlarınız binlerle, milyonlarla bugün nevroz alanındadır ve nevrozu kutluyorlar. Özgürlüğün müjdesini bütün halklara ulaştırıyorlar.' diyoruz." dedi.

Baydemir'in konuşmasından sonra Nevruz ateşi yakıldı. Ardın Kürt sanatçı Hamgin Birhat sahne alarak Kürtçe şarkılar seslendirdi.
 
cihan



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,683 µs