En Sıcak Konular

Tuğluk, Öcalan'ı muhatap gösterdi

21 Mart 2010 13:55 tsi
Kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmalarda Kürt sorununun çözümünde yeniden Abdullah Öcalan ve PKK'yı muhatap olarak gösterdi.

Kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmalarda Kürt sorununun çözümünde yeniden Abdullah Öcalan ve PKK'yı muhatap olarak gösterdi.

Nevruz Parkı'nda binlerce kişiye seslenen Tuğluk, "Bu coşkunuzu gördüğümüzde 'Kürt halkı kazanmıştır' diyoruz." dedi.

Günlerdir Nevruz alanlarından Kürt halkının mesajını verdiklerini dile getiren Tuğluk, Kürt sorunun barış, özgürlük, direniş ve diyalogla çözüleceğini belirtti. Kürtlerin diyalogdan gelen tavrını ortaya koyduğun ifade eden Tuğluk şöyle devam etti: "Bekliyoruz. Bir muhatap arıyoruz, barış elimizi tutacak. Herkes bilmelidir ki, bir diyalog sağlanacaksa, barış sağlanacaksa bu onurluca olacak. Başka türlü kabul etmeyin. 2010 Nevruz'u ile yeni bir sürece giriyoruz. Önümüzdeki süreç açısından da bu halk asla onurundan özgürlüğünden vazgeçmeyecektir. Yıllardır Kürt sorununda sanki bir muhataplık krizini yaşanıyormuş gibi davranılıyoruz. Bu yapılan bilinçli bir şeydir. Sayın Başbakan birkaç gün önce diyor ki 'muhataplık yetkisi, müzakere yetkisi Meclis'tedir.' Biz Sayın Öcalan ve PKK'yı muhatap gösteriyoruz. Sayın Başbakan diyor ki 'muhatap Meclis'tir.' Soruyoruz size Başbakan, Kürt halkının muhatap sorunu var mıdır? Cevap veriyoruz 'hayır başbakan.' Muhatap yetkisi sadece Meclis'e ait değildir, bu halka bu topluma aittir. Sayın Öcalan bizim siyasi irademizdir' diyor bu halk. Sayın Başbakan'a bir şey daha söylemek istiyoruz. 'Muhataplık, müzakere yetkisi Meclis'teyse peki neden DTP Meclis'ten attılar, neden siyasi yasakları getirdiniz.' Şunu çok iyi bilmelidir. Bu halka kime muhatap yetkisi vermişse bu sorunu çözmek isteyenler onlarla bir şekilde diyalog kurmalı, konuşmalıdır. Başka bir çözüm yolu yoktur. 'Kimseyle konuşmayız, muhatap atmayız' derseniz, milim adım atamazsınız. Devlete ve hükümete diyoruz ki bu halkın düşmanlığını değil, dostluğunu, sevgisini, kardeşliğini kazanın. Çünkü bu herkese kazandıracaktır. Türk'e de Kürt'e de kazandıracaktır."

Kürtlerin ortak vatanda eşit ve özgür vatandaş olarak yaşamak istediklerini kaydeden Tuğluk, "Siyasi irademize, değerlerimize dilimize, kimliğimize saygı istiyoruz. Bu çok şey mi istemektir? 'Lütfen insanlar ölmesin' diyoruz. Ne Kürt yoksul gençlerimiz, ne de yoksul Türk çocukları ölmesin diye, gelin 2010 Nevruz'unu kardeşliğin Nevruz'u ilan edelim. Barış kazanıncaya kadar, bu coğrafyaya barış gelinceye kadar onurlu duruşumuzu sergileyeceğiz. Size söz veriyoruz." diye konuştu.

cihan



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,585 µs