En Sıcak Konular

Nevruz, Kriz Merkezi'nden izleniyor

21 Mart 2010 11:13 tsi
NEVRUZ kutlamaları önlemleri kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde kriz merkezi oluşturuldu. Kriz masasında oturacak olan emniyet ve jandarma yetkilileri MOBESE kameraları aracılığıyla ulaşan görüntüleri izliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında kriz merkezi oluşturuldu. Merkezde başta emniyet ve jandarma yetkilileri olmak üzere çeşitli kuruluşlardan görevliler de bulunuyor.

Kriz merkezinde, Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı ve diğer merkezi bölgelerden MOBESE kameralar aracılığıyla elde edilen görüntüler inceleniyor. Bu arada, çıkabilecek bir olaya müdahale için Jandarma kuvetlerinden oluşan ekiplerde Zeytinburnu Gazi İlkokul bahçesinde hazır bekletiliyor.

Kazlıçeşme’de 15 bin polis görevli

EMNİYET Genel Müdürlüğü bugün tüm yurtta kutlanacak Nevruz için illerdeki önlemlerini tamamladı. Özellikle Diyarbakır ve İstanbul’da polis, Nevruz öncesi kutlama alanları civarını kontrol altına aldı. Bölgedeki şüpheli kişileri incelemeye alan polis birimleri, kent girişlerinde araçlarda Doğu bölgelerinden gelen gruplara yönelik kimlik tespiti yaptı. Kutlamalar bugün 40 ilde sürecek. Kutlamalar için geniş güvenlik önlemi alınırken, yetersiz olan polis sayısı da çevre illerden takviye edildi. İstanbul Kazlıçeşme Meydanı’ndaki kutlamaya 100 bin kişinin katılımı beklenirken, meydanda 15 bin polis görev yapacak. Mobil kameralar, MOBESE’ye, canlı görüntü aktaracak. İki polis helikopteri havadan görüntü alacak ve merkeze iletecek.

Meydana yakın bir noktada 1500 kişilik jandarma birliği de hazır bekleyecek. Kutlamaya gelenler, kapılarda aranarak yasadışı pankart ve dövizler toplanacak. Başta PKK olmak üzere yasadışı örgütlerin korsan gösteri yapma ihtimalleri bulunan Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Beyoğlu, Küçükçekmece, Ümraniye ve Maltepe’de ilçe polisi takviyeli çevik kuvvet polisleri hazır tutulacak.

Çapkın’dan uyarı

İstanbul’da ilk toplumsal olay sınavını verecek olan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Nevruz kutlamalarında, miting alanlarında yasadışı faaliyet gösterenlerin, zorunlu olmadıkça, gözaltına alınmaması talimatı verdi. 

hurriyet



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,583 µs