En Sıcak Konular

Büyük operasyonda son gelişme

21 Mart 2010 10:55 tsi
10 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlıların kullandığı yöntemler kan donduruyor.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Ergenekon sanıkları ile bağlantıları tespit edilen suç örgütüne yönelik 10 ilde eşzamanlı düzenlendiği operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Gözaltındaki 2 muvazzaf askerin Adliye'ye sevk edilmesi için inzibat komutanlığına teslim edildiği öğrenildi. Aralarında 1 emekli albay ve dershane müdürünün de bulunduğu 14 kişi ise ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Yapılan aramalarda 2 adet el bombası, 2 adet tabanca, çok sayıda fişek, Kaleşnikof marka tüfeğe ait mekanizma parçaları ele geçirildi.

Ergenekon sanıklarıyla bağlantılarının bulunduğu belirlenen organize suç örgütüne yönelik İzmir Emniyeti'nin perşembe günü İzmir, Ankara, İstanbul, Kayseri, Zonguldak, Sivas, Kars, Manisa, Kahramanmaraş ve Balıkesir'de düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınanların sorgusu tamamlandı. Aralarında suç örgütünün liderleri olduğu iddia edilen işadamı A. M. ve Seferberlik Tetkik Kurulu'ndan emekli astsubay G.A., devlete ait hastanenin başhekimi A.Ş., emekli Binbaşı N.Ö., biri üniversite diğeri devlete ait 2 hastanenin müdürü ve iki muvazzaf astsubayın da bulunduğu toplam 18 kişi sabah saatlerinde İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. 1'i emekli albay 14 kişi ise sorgularının ardından serbest bırakıldı. Zanlıların, silahlı suç örgütü oluşturarak, ihaleye fesat karıştırma, çek senet tahsilatı, tehdit, silahla yaralama, şantaj gibi olaylara karıştıkları öne sürüldü. İddialar arasında, çetenin liderleri oldukları ileri sürülen A.M. ve G.A'nın, devlete ait diş hastanesinin ihalelerini kazanabilmek için başhekim A.Ş. ile müdür C.Ü.'yü bir gece kulübüne götürdüğü, tüm masrafların da çete tarafından karşılandığı da bulunuyor.

CEP TELEFONUNUN SİNYALLERİNİ TAKİP EDEREK İŞADAMININ AİLESİNİ REHİN ALMIŞLAR

Zanlıların alacaklı oldukları bir işadamını, cep telefonu sinyal bilgilerine ulaşarak yerini tespit ettiği de ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin, sinyalleri takip ederek ulaştıkları işadamının evine silahla giderek ailesini rehin aldığı ve kaçırmakla tehdit ettikleri, işadamını yakalamak için kızı ile telefonda görüştürdüğü öğrenildi. Polis, şüphelilerin cep telefonu sinyallerini nasıl takip ettiğini ise araştırıyor. Suç örgütü yöneticisi olduğu ileri sürülen ve bir hastanenin güvenlik danışmanlığını yapan emekli binbaşı N.Ö.'nün talimatıyla, kendisini MİT mensubu olarak tanıtan muvazzaf astsubay K.Y.'nin bir davada çete tarafından yalan beyanda bulunması istenip de bulunmayan Y.B.'yi darp edip alıkoyduğu da önü sürüldü. Suç örgütünün Bornova ilçesinde üs olarak kullanıp örgütün faaliyetlerini yürüttükleri işyerinin sahibine karşılıksız çek verdikleri, işyeri sahibinin tahliye edemediği için binayı satmak istemesi üzerine örgütün bina sahibini tehdit ettikleri kaydedildi. İddialar arasında suç örgütünün, bazı işadamlarının alacaklarını tahsil etmek için borçlu kişileri takip ederek darp ve tehdit etmek suretiyle kaçırarak suç örgütünün kullandığı ofise götürdükleri, burada silah göstererek tehdit ederek zorla senet imzalattırdıkları da bulunuyor. Ankara'da faaliyet gösteren Ergenekon sanığı Levent Göktaş'ın ortağı olduğu ileri sürülen güvenlik şirketi müdürü İ.G. ve yöneticisi U.S.'nin zengin bir işadamının boşanmak istediği eşini takip etmesi için örgüt lideri A.M. ve G.A.'ya ulaşarak zengin işadamının eşini takip etmesini istedikleri kaydedildi. Bu şekilde zengin işadamının eşinin arkadaşı ile görüntülerinin çekilerek çocukların velayetini almak, nafaka ödememek için şantaj amaçlı kullanıldığı belirtildi. Gözaltındaki şüphelilerin hastane ihalelerini istedikleri firmalara verilmek için yasadışı girişimlerde bulunarak ihaleye fesat karıştırdıkları da belirlendi. Örgüt üyelerinin Ege Üniversitesi'nde yapılan malzemesiz temizlik alımı ihalesinde devreye girdiği öğrenildi. İhalenin suç örgütü ile irtibatı bulunmayan başka bir firmaya kalmaması bu firmanın PKK'ya yardım yataklık yaptıkları ve Konya Selçuk Üniversitesi rektörünün tutuklandığı operasyonda arandıkları yönünde gerçeğe aykırı rapor tanzim edilerek raporun emekli binbaşı N.Ö. imzasıyla Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne sunulduğu tespit edildi.

Şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda 2 adet el bombası, 3 adet tabanca, çok sayıda fişek, Kaleşnikof marka tüfeğe ait mekanizma parçaları, 2 adet üzerinde kamera bulunan anahtarlık ve saat, 7 adet dizüstü bilgisayarı, 6 bilgisayar, 1 hançer, 1 adet uzun namlulu tüfeğe ait dürbün, 1 adet el telsizi, kroki planı, çok sayıda CD ve flaş bellek ele geçirildi.

cihan

 

 



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,084 µs