En Sıcak Konular

İsrail dünyayı şoke etti

21 Mart 2010 09:27 tsi
İsrail dünyayı şoke etti
İki uçakla dört ülkeyi geçip Macaristan’da suikast yapan İsrail, dünyayı şoke etti.

Türkiye, Bulgaristan ve Macaristan hava sahası izni alındığını açıkladı. Romanya bir açıklama yapmadı. Suriyeli işadamını öldüren MOSSAD ajanlarının aynı yolla geri döndüğü anlaşıldı...İ srail’de yayın yapan Yeshiva World News adlı haber sitesinin, iki İsrail casus uçağının Çarşamba günü Türkiye üzerinden geçerek Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bir Suriyeliye operasyon düzenlediği haberi doğrulandı. Bulgaristan Hava Kuvvetleri’nin İsrail’in kendilerinden izin alarak Macaristan hava sahasına girdiğine dair açıklaması üzerine Türk Hava Kuvvetleri de bir açıklama yaptı.

‘MOSSAD SUİKAST TİMİ’ İNDİRİLDİ

Bağımsız kaynaklar “Budapeşte uluslararası havaalanına iniş yapan uçaklardaki ajanların suikast timi olduğu ve infaz operasyonu düzenlediklerini iddia ediyor. Macaristan Dışişleri Bakanlığı, uçakların “diplomatik görev” çerçevesinde geldiklerinde israr ediyor.

Operasyonun havadan nokta atışı mı yaptığı yoksa uçağın iniş yaparak suikast timi mi indirdiği sorularına açıklık getirilemedi. Ynet haber ajansı, İsrail casus uçağının Budapeşte’ye iniş yapmadığını belirtirken İsrail’in Bulgaristan büyükelçisi Alice Binnoun ilk önce bu uçusu inkar etti ardından diplomatik misyonla uçtuğunu ‘casus uçuşu’ olmadığını açıkladı. Gözlemciler, siyah bond çanta taşıyan Suriyeli işadamı Trache Bessam’ın suikastla öldürüldüğünü belirtiyor.

SOFYA’DAN DERHAL AÇIKLAMA

Bu arada, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, ilginç bir zamanlama ile açıklama yaptı. Açıklamada, 17 Mart’ta İsrail’den kalkıp Macaristan’a giden ve aynı rota üzerinden geri dönen 2 İsrail uçağının, Bulgaristan hava sahasından geçmek üzere izin aldı” ifadesine yer verildi. Rotaları Nevatim; Budapeşte; Varna; Nevatim olarak bildirilen uçakların, Bulgaristan’da hiçbir havalanına iniş yapmadığı, sadece Bulgar hava sahasını kullandığının kaydedildiği açıklamada, hava koridoru verilmesinin son derece rutin bir işlem olduğu belirtildi. Açıklamaların operasyon bittikten sonra gelmesi dikkat çekti.

bugün

 



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,171 µs