En Sıcak Konular

Galatasaray'dan açıklama

18 Mart 2010 23:57 tsi
Galatasaray Sportif A.Ş, bir gazetede yer alan “Galatasaray'a kayyum şoku” haberinin doğru olmadığını bildirdi.

Galatasaray Kulübünün resmi internet sitesinde “Galatasaray Sportif A.Ş'nin (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) KAP'ta duyurulmuş açıklamasını yayınlıyoruz” başlığıyla yer alan açıklamada, “Basında yer alan bilgilerin aksine QVT Fund LP tarafından Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. veya Galatasaray Kulübü'nün herhangi bir iştirak, ortak ve organı aleyhine ikame edilmiş yeni bir dava bulunmamaktadır” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Basın açıklamasında yer alan ve sanki yeni ikame edilmiş olarak gösterilen davalar ise İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2008/294 E. sayılı dosyasıyla görülmekte olan, QVT Found Lp tarafından 15.05.2008 tarihinde ikame edilen Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş'nin 15.02.2008 tarihli genel kurulunda alınan 1, 2, 3 ve 4 numaralı kararların iptaline ilişkin ve İstanbul 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2007/734 E. sayılı dosyasıyla görülmekte olan QVT Fund LP tarafından 03.10.2007 tarihinde Galatasaray Yönetim Kurulu üyelerine karşı açılan söz konusu açıklamadaki konuyla ilgisi bulunmayan davalardır.

Bu davalarda, basın açıklamasında yer alan hususlara ilişkin herhangi bir talep olmadığı gibi, bu tür taleplerin yukarıda belirtilen davalarda ileri sürülmesi, dava konularıyla da bağdaşmamaktadır. Her iki dava da henüz bilirkişi incelemesi aşamasında olup, yargılama devam etmektedir. Her iki davada da QVT Fund LP tarafından çeşitli kereler Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş'ye kayyum atanması talep edilmişse de bu talepler mahkemeler tarafından dikkate alınmamıştır. Kaldı ki derdest olan davalarda, davalılar tarafından QVT Fund LP'nin yabancı uyruklu olması ve QVT Fund LP'nin şirket merkezinin bulunduğu Birleşik Krallığa bağlı Cayman Adaları ile adli müzaharet anlaşması olmaması sebebiyle HUMK (Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu), MÖHUK (Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku) ve TTK'nın (Türk Ticaret Kanunu) ilgili maddeleri gereği QVT Fund LP'nin dava şartı olarak kabul edilen teminatı yatırması için itirazda bulunulmuş ve bu konuda henüz bir karara hükmedilmemiştir.”



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,568 µs