En Sıcak Konular

'Soruşturmanın Rektör'le ilgisi yok'

18 Mart 2010 19:39 tsi
'Soruşturmanın Rektör'le ilgisi yok' Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı ulusal basında Erzincan Üniversitesi'ndeki ihaleye ilişkin yürütülen soruşturmayla Erzincan Üniversitesi Rektörü Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın vefat olayı arasında bağlantı kurulmaya çalışıldığı, ancak Bü

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, Rektör Büyükkasap'ın ikametinde kendini asmak suretiyle intihar ettiğinin bildirilmesi üzerine, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın derhal olaya el koyduğu belirtildi.

Tüm bilim dünyası ve Erzincan halkı gibi kendilerinin de Rektörün vefatından derin üzüntü duyduklarını belirttikleri açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Her ne kadar ulusal basında, Erzincan Üniversitesindeki bir ihaleye ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmayla Sayın Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın vefat olayı arasında bağlantı kurulmaya çalışılmış ise de, 'ihaleye fesat karıştırma' konusunda yürütülen soruşturmanın Sayın Prof. Dr. Büyükkasap ile ilgisi bulunmamaktadır. Sayın Rektör, dosyanın şüphelisi ya da herhangi bir şekilde tarafı da değildir. Soruşturmanın kapsamı ihale komisyonunda görev alanlar ve ihaleye katılan müteahhitlerle sınırlıdır.

Tüm bilim dünyası ve Erzincan halkı gibi bizlerde Sayın rektörün vefatından derin üzüntü duymaktayız. Ailesine, çalışma arkadaşlarına ve bilim dünyasına baş sağlığı dileriz.”

YARIN TOPRAĞA VERİLİYOR

Bu arada, intihar eden Büyükkasap için yarın saat 11.00'de Erzincan'da Rektörlük binası önünde tören düzenleneceği, saat 12.00'de ise Terzibaba Camisi'nde cenaze namazı kılınacağı, cenazenin daha sonra Kastamonu'ya gönderilerek Tosya'da defnedileceği öğrenildi.

A.A.



Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,992 µs